'Hocaları pazarlıyorlar'

'Hocaları pazarlıyorlar'

 Kocaeli Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Kemal Keşmer, oda binasında bir basın açıklaması yaparak, sağlık alanındaki son gelişmeleri değerlendirdi.Keşmer,...

 

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Kemal Keşmer, oda binasında bir basın açıklaması yaparak, sağlık alanındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Keşmer, “Aile hekimlerinin iş bırakma eylemini destekliyoruz. Sağlık alanı sürekli değiştirilen düzenlemeler ve getirilen torba yasalarla, her şey alt üst ediliyor. Sağlığımız tehlikede” dedi. Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve TMMOB İl Koordinasyon Sekreteri Başkanı Nedim Kara’nın katıldığı açıklamada konuşan Keşmer, farklı konularda özetle şunları söyledi:

HEKİMLİĞİ GÖMDÜNÜZ

“Her yeni düzenleme bir öncekiyle yarışırcasına hekimlik başta olmak üzere sağlık mesleklerinin özüne zarar veriyor. Yurttaşların ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti almasını olanaksız hale getiriyor. Şimdi bir torbayı daha evirip çevirip önümüze koyup, hekimliği doğduğu topraklara gömmeye çalışıyorlar. İstanköy’lü Hipokrat’ı, Bergamalı Galenos’u bu topraklardan kazıma gayreti içindeler. Hekim dışı sağlık emekçilerini ise daha fazla köleleştirip esnek, kuralsız ve tanımsız çalıştırma çabalarını derinleştiriyorlar.

HOCALARI PAZARLIYORLAR

Devlet bırakın sağlığı yurttaşlara hak olarak ücretsiz sunmayı, yurttaşların cepten ödemek zorunda bırakıldığı sağlık hizmetinden kar eden, hocaları özel sektöre pazarlayan bir tüccara dönüşmektedir. Artık yurttaşlarımız için hocalara muayene olup tedavi olabilmenin yolu ya üniversitelerde ya da özel hastanelerde cepten daha çok para ödemektir. Üstelik özele pazarlanacak hekimlere Sağlık Bakanlığı hastanelerindeki hocalar da dâhil edilmektedir.

BU NASIL BİR KİN?

 

 ‘Ruhsatsız sağlık hizmeti sunma’ adı altında bir suç tanımlanıp mesleğini hiçbir çıkar gözetmeden uygulamaya çalışan hekimler ve sağlık çalışanları, 3 yıla kadar hapse atılmakla tehdit edilmektedir. Öylesine bir kindir ki 20 bin güne kadar da adli para cezası tanımlanmakta, günlük yüz TL’den hesaplanırsa 2 milyon TL’yi bulan cezalar verilebileceği hesaplanmaktadır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.