Hizmet-İş yüzde 15 zam talep etti

Hizmet-İş yüzde 15 zam talep etti

 Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, Büyükşehir ve İSU’da çalışan toplam 2 bin 200 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde...

 

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, Büyükşehir ve İSU’da çalışan toplam 2 bin 200 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 15 zam talebinde bulundu.

Büyükşehir ve İSU'da yetkiyi almak için Hizmet-İş ile Belediye-İş Sendikası arasında yaklaşık bir yıl devam eden dava geçtiğimiz aylarda sonuçlanmış ve Yargıtay yetkiyi Hizmet İş Sendikası'na vermişti. Yetkiyi alan Hizmet-İş Sendikası 1 Ocak 2012 yılından geçerli olmak üzere toplu sözleşme görüşmelerine başladı. Şube başkanı İdris Ersoy, “Taban ayarlaması, kıdem zammı, artı maaşlara yüzde 15 zam talep ettik” dedi. Önümüzdeki günlerde iş veren temsilcisi Yerelsen ile masaya oturacaklarını söyleyen Ersoy, “Büyükşehir ve İSU işçisinin hakkı olan oranı alacağız” diye konuştu.   

 

ANKET YAPTIRDI

İki sendika arasında uzun süren ve üyelerin büyük tepkisini çeken davanın sonuçlanmasının ardından toplu görüşmeler için taslak hazırlığına geçtiğimiz ay başlayan Hizmet-İş Sendikası, talep ve isteklerini belirtmeleri için işyeri temsilcilerine ve işçilere anket formu dağıtmıştı. Ersoy, “Dağıttığımız anket formlarını topladık ve taslağa son şeklini verdik. Önümüzdeki günlerde işveren temsilcisi olan Yerelsen ile masaya oturacağız. Yaklaşık iki yıldır zam almayan ve mağdur olan üyelerimizi memnun edecek bir zam oranı alacağız” şeklinde konuştu. 

 

KOŞULLAR BUGÜN FARKLI 

Ersoy, 1 Ocak 2012 yılından geçerli olacak 2 yıllık sözleşme için taban ayarlaması, kıdem zammı dışında işçi maaşlarına ise yüzde 15 zam talep ettiklerini söyledi. Ersoy, “2010 yılında o dönemin sendika yönetimi yüzde 13 zam talep etmişti ancak yüzde 10 zam almışlardı. Koşullar bugün daha farklıdır. Talep ettiğimiz zammı almak için mücadele edeceğiz. Görüşmelere genel merkez yöneticilerimiz ve hukukçularımızla katılacağız” dedi.  

 

TABAN AYARLAMASI

Toplu sözleşme taslağını ciddi bir titizlikte hazırladıklarını belirten Ersoy, 2 bin 200 işçiyi ilgilendiren taslakta maaş zammı dışında taban ayarlaması da yaptıklarını söyledi. Ersoy, “Taban ayarlaması dediğimiz işçinin günlük yevmiyesinin iyileştirilmesidir. Halen en düşük işçinin günlük yevmiyesi 65 TL'dir. Taslakta bu yevmiyeyi 75'e çektik. 2006'da kaldırılan kıdem zammını yeniden taslağa koyduk ve 15 kuruş zam talep ettik. Sosyal paket içindekilere de farklı oranlarda zam taleplerimiz var” ifadesini kullandı.

 

İŞÇİ KAZANACAK

 

Yetki davası devam ettiği için uzun süredir zam alamayan Büyükşehir ve İSU işçisinin mağdur olduğunu söyleyen Ersoy, bütün bu mağduriyetten yetki için dava açan ve toplu sözleşmenin önünü tıkayan Belediye-İş Sendikası'nın sorumlu olduğunu söyledi. Ersoy, “Yargı yetkiyi Hizmet-İş Sendikası'na verdi. Önümüzdeki günlerde iş veren temsilcisi olan Yerelsen ile masaya oturacağız ve taleplerimizi tek tek sıralayacağız. İşçimizin hak ettiği ücreti alması için elimizden geleni ortaya koyacağız ve taleplerimizden aşağı zam oranı beklemiyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.