HİTİT MEDENİYETLERİ YERİNDE ÖĞRENİLİR

HİTİT MEDENİYETLERİ YERİNDE ÖĞRENİLİR

  Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Hitit Yolu yürüyüşü için geldiği Çorum’da Boğazkale (Boğazköy) Hattuşaş ve Alacahöyük ören...

 

 

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Hitit Yolu yürüyüşü için geldiği Çorum’da Boğazkale (Boğazköy) Hattuşaş ve Alacahöyük ören yerleri dışında müzeleri de gezerek Hitit medeniyetinden günümüze kalan eserleri yerinde özenle inceledi.

 

 

Dağcı Rıdvan şükür, 4 bin yıllık geçmişi ile Anadolu medeniyetleri arasında önemli bir yere sahip  Hititlilerin günümüze ulaşan tarihi eserlerini, Boğazkale, Alacahöyük ve Çorum müzelerini gezerek  inceledi. Çorum ili içerisinde bulunan müzelerin oldukça iyi durumda olduğunu söyleyen Şükür, yüzlerce paha biçilemeyecek eseri, tarih meraklılarına bir düzen içerisinde sunulduğunu, bunu sağlayanlara teşekkür ettiğini belirtti. Dönemin yazılı kaynakları Çivi yazılı tabletlerin, Hititlilerin günlük yaşantıları dışında, bir çok sosyal konuya açıklık getirdiğini ifade etti. Hattuşa ve çevresinin  döneminin büyük gücü olan Hitililere uzun yıllar başkentlik yaptığını artık bu durumun  unutulduğunu söyledi. Hitit yolu doğa yürüyüşü için geldiği Çorum’da bir çok tarihi bilgiyi yerinde görerek öğrendiğini söyleyen Şükür,  Hitit Medeniyeti yerinde görerek öğrenilir dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.