Hisar Koleji Anadolu Lisesinden Tatil Önerileri

Hisar Koleji Anadolu Lisesinden Tatil Önerileri

Sevgili Veliler, Öğrencilerin büyük heyecanla beklediği yılsonu tatiline girmiş bulunmaktayız.

Kimi öğrenciler sevinçle tatile girerken, kimi öğrenciler biraz buruk bir şekilde alıyorlar karnelerini. Tabi ki benzer durumlar veliler içinde geçerli. Bazı veliler çocuğunun karnesinin gururunu ve mutluluğunu yaşarken, bazı veliler ise üzüntülü ve endişeli. Fakat çocuklarınızın karnesi nasıl olursa olsun onlar iyi bir dinlenmeyi hak ettiler. Çünkü öğrencilerin işinin de çok kolay olmadığını, zihinsel ve psikolojik olarak okul döneminde yorulduklarını unutmamak gerekir. Yorucu geçen bir eğitim öğretim döneminden sonra vücutlarının ve zihinlerinin dinlenmeye ihtiyacı vardır.

Çocuğunuzun karnesi ile ilgili duygularınızı, çocuğunuzun kişiliğini incitmeden net bir şekilde anlatın. Onun başarılı olabilmesi için onun arkasında olduğunuzu ona hissettirin.

  • Çocuğunuzu suçlayıp, yargılamayın.
  • Çocuğunuzu aşağılamayın, başkalarının yanında  asla eleştirmeyin.
  • Çocuğun karnesine bakarak çocuk hakkında kişilik analizi yapmayın. Ona ”tembel, “bu çocuk adam olmaz” vb. gibi olumsuz ifadeler kullanmayın.
  • Çocuğunuzu arkadaşlarıyla, kardeşleriyle, komşunuzun çocuklarıyla kıyaslamayın. O herkesten farklı bir bireydir UNUTMAYIN!
  • Her anne-babanın çocuklarından bazı beklentileri vardır. Bunları onunla konuşun.
  • Karnesindeki başarılar için çocuklar tebrik edilmeli, fakat tamamen maddi nitelikli ödüller fazla verilmemelidir.
  • Çocuğunuza, karnesinin iyi de olsa kötüde olsa onu seveceğinizi ve onun arkasında olduğunuzu hissettirin.

Tatil demek sınırsız televizyon – bilgisayar demek değildir.

Kısaca özetlemek gerekirse, çocuğunuzla her dönem ilgili olun ve başarısını sevginizin,  ilginizin ölçütü olarak görmeyin. Derslerdeki başarısını çocuğun kişiliği ve hayat başarısı gibi görerek, çocuğa okul başarısı için sürekli baskı uygulamayın. Aileler olarak en büyük sorumluluğumuz, hayatı seven, insanları seven, sorumluluk sahibi, çalışkan, dürüst, başkalarına saygılı bireyler yetiştirmektir.

Sevgili Öğrenciler,

Herkesin bildiği gibi üniversiteye giriş sınavlarına hazırlık süreci oldukça uzun ve zorlu bir maraton. Sayısal, eşit ağırlık, sözel veya dil; alan fark etmeksizin, birçok konuyu içinde barındıran üniversiteye giriş sınavı; çok çalışmak kadar düzenli ve doğru zamanlanmış çalışmayı gerektiren bir sınavdır. Sınava yönelik hazırlığın 12. sınıfa sığdırılmaya çalışılması doğru bir taktik olmadığı gibi bize, kendimizi eksik gördüğümüz konuların ve derslerin üzerine daha fazla eğilmemiz için zaman ayırmakta pek çok sıkıntı çıkaracaktır. Dört yıllık lise müfredatının üstesinden yalnızca 12. sınıfta çalışılarak gelinmesi gerçekçi değildir. Tüm bunları göz önüne aldığımızda sınav hazırlığının daha erken bir dönemde başlamasının sonuçlara olumlu etki edeceğine hemfikir olabiliriz.

Sınava erken çalışmaya başlamak isteyen yeni adaylar, çalışmalarına önceki yılların konularını tekrar ederek başlayabilirler. Bahar ve yaz aylarını ağırlıklı olarak TYT çalışmaya ayırmak, daha sonraki aylarda AYT konularına odaklanmaya yardımcı olacaktır. Bilhassa eşit ağırlık öğrencilerinin, içinde bulunduğumuz zaman diliminden başlayarak yaz sonuna kadar, çalışmalarını genel olarak TYT’yi esas alarak sürdürmeleri, AYT hazırlığını matematik ve geometri için önceki yılların tekrarı seviyesinde bırakmaları; 12. sınıftaki çalışmalarını planlamalarına yardımcı olur. AYT’nin bir bilgi sınavı olduğu ve konularının yoğun tekrar gerektirdiği göz önüne alındığında, yaz döneminde çalışılan AYT konularının unutulabileceği gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız.

Tüm  öğrencilerimizin ve velilerimizin iyi bir tatil geçirmesi dileğiyle.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.