'Hipodrom daha açılmadan satılacak'

'Hipodrom daha açılmadan satılacak'

 İl Genel Meclisi’nin 2013 yılı son toplantısı Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç’ın...

 

İl Genel Meclisi’nin 2013 yılı son toplantısı Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç’ın yönettiği toplantıya Sanayi Mahallesi Muhtarı Osman Çilingir konuk olarak katıldı.

3,5 DÖNÜM ARSA KAMULAŞTIRILSIN

AKP’li meclis üyesi Celal Özkaraarslan Körfez Sanayi Mahallesi’nde bulunan bir arazinin ilkokul yapılması için kamulaştırılma kararının alınması talebini meclise taşıdı. Özkaraarslan, “Buradaki çocuklar eğitim ihtiyacını karşılamak için 42 Evlere gitmek zorunda kalıyor. Muhtar Osman Çilingirli Sanayi Mahallesi’nde milli eğitime tescillenen arsanın 4 dönümlük kısmını hibe yoluyla topladı. Geriye kalan 3 buçuk dönümlük arsanın kamulaştırılmasını istiyoruz. Kamu yararı kararını mecliste alırsak, konu encümene intikal eder’’dedi. Önerge oy çoğunluğuyla kabul edildi.

HİPODROMDAN 15 KİŞİ ÇIKARILDI

CHP’li meclis üyesi Ahmet Uzun Kartepe’de yapılması planlanan Hipodrom’da çalışan işçilerin işten çıkartılmasına tepki gösterdi. Uzun, “Hipodrom içinde çalışacak kişiler istihdam edilecekti. Türkiye Jokey Kulübü’ne bağlı olan hipodromda çalışan yaklaşık 15 kişinin işine son verildi ve 10 kişinin daha işine son verileceğini öğrendik. İnsanların istihdam edileceğine, devletin trilyonlarının istihdam kapısı açılacak diye yatırıldığı yerden çalışan çıkartılıyor. Bu ne biçim bir tezatlıktır? Bizim aldığımız istihbaratlara göre buranın satılacağı için işçilerin atıldığını öğrendik. Bu işçiye sahip çıkan yok mu?’’ şeklinde konuştu.

SERVİS ARAÇLARI DENETLENSİN

 

CHP’li İsmet Kanık ise, geçtiğimiz günlerde Yahya Kaptan D-100 girişinde alevler içinde kalan öğrenci servisi aracını meclis gündemine taşıdı. Kanık, “Bundan yaklaşık 10 gün önce bir öğrenci servisimiz yandı. Bugün servis araçlarının belli bir yaş aralığında olması, tüm muayenelerinin yapılıyor olması ve periyodik olarak kontrol edilmesi gerektiğini biz biliyoruz. Ancak bazı servis araçlarının eksiklerinin göz ardı edildiğini biliyor ve yasak olmasına rağmen öğrencilerin taşındığı iddiaları var. Bu iddiaların doğru olmadığının araştırılmasını istiyorum. Bazı taşımacı arkadaşlarımızda eylül ayından bu yana ücretlerini alamadıklarını söylüyor. Bunların gerçekliğini öğrenmek istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.