Hicret Müslümanlar  için bir milattır

Hicret Müslümanlar için bir milattır

Yeniden Refah Partisi Gebze ilçe Başkanı Engin Kılıç, hicri yılbaşı nedeniyle bugün saat 17.30’da Akse Sapağı meydanında esnaf ziyareti yapacak.

Kılıç, stand kurulup ikramlarda bulunulacağını bildirdi ve bu etkinliğe tüm vatandaşları davet ederek hicri yılbaşı mesajı yayınladı. Kılıç mesajında şu görüşlere yer verdi:

İBRETLİ ÖYKÜSÜ

“Hicret, Allah rızası için; anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli bir öyküsü; Yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Hicret, yeniden başlamak için bir varoluş mücadelesidir.

ADİL DÜZEN KARARLILIĞI

Hicret, adil bir düzen kurma kararlılığıdır. Zulüm ve sömürü üzerine kurulu bir düzenden, Yesrib’i Medine yapan değerlere geçiştir. Hak ile batıl, adalet ile zulüm, hayır ile şer, iyilik ile kötülük mücadelesinde doğru yolda olmaktır

Kısaca hicret Müslümanlar için bir milattır.

Bu vesileyle İslâm Aleminin Hicri 1441. yılını tebrik ediyor, İslam Birliği’nin kurularak, müslüman beldelerindeki işgal, katliam, gözyaşının dinmesine ve Mescid-i Aksa’nın yeniden fethine vesile olmasını Cenab-ı Hak'dan niyaz ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.