Hiçbir Şey Şiirlere Engel Olamadı

Hiçbir Şey Şiirlere Engel Olamadı

 Her ay engel gruplarına göre etkinlik ve programlar düzenleyen Çayırova Kent Konseyi Engelli Meclisi, Çayırova Belediyesi ile ortaklaşa  “Yüreğimin...

 

Her ay engel gruplarına göre etkinlik ve programlar düzenleyen Çayırova Kent Konseyi Engelli Meclisi, Çayırova Belediyesi ile ortaklaşa  “Yüreğimin Rengi” isimli şiir ve şarkılardan oluşan program düzenledi. 

 

ENGELLİLER MECLİSİNE TEŞEKKÜR

Programın açılış konuşmasını yapan Engeli Meclisi Başkanı Ali Vedat Yıldırım, “Kimileri annelerinden şanslı doğuyor, kimileride yüreğinin rengi ile yaşıyor. Bizler de herhangi bir engel gözetmeksizin duygularımızı şiirlere, şarkılara ve söze dökerek herhangi bir engel gününe bağlı kalmaksızın konuklarımıza neler sunabiliriz dedik ve Yüreğimin Rengi isimli programını düzenledik” dedi.  Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, “Daha öncede söylediğim gibi benim severek ve beğenerek izlediğim en güzel programlar bireysel farklılığı olan kardeşlerimizin yapmış olduğu programlardır. Bu tür programları düzenledikleri için ve bölge ilçeler içerisinde en aktif olan Engelli Meclisimize teşekkür ediyorum” dedi. 

 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Program ilk olarak Beyzanur Aygün’ün okuduğu Sol Yanım Acıyor Anne şiirini ile başladı. İzleyenlerin duygulu anlar yaşadığı şiirden sonra Nesrin Aydın ve Tugay Ay Sordum Sarı Çiçeğe ilahisini seslendirdi. Program akışı içerisinde Azime Değerli ve Kadir Deniz Haberin var mı?, Saçlarımın Akına, Açma Bu Gün Perdeleri türkülerini seslendirdi. Tüm katılımcıların eşlik ettiği türkülerden sonra yine Beyzanur Aygün sahne alarak 40 Yaşındasın ve Uyan Baba şiirini seslendirdi. Duygu selinin yaşandığı geceye katılan bölgemizin şairi Ensar Emir “Zeytin Dalı” şiirini bireysel farklılığı olan kardeşlerimiz için seslendirdi. Tüm katılımcıların memnun olduğu gecede Şöhret Canantan, Can Yücel’in Bağlanmayacaksın şiirini sanatseverlerin beğenisine sundu. Programın tüm içeriğinde olduğu gibi yine bireysel farklılığı olan bir kardeşimiz Furkan Sel “Kızım Gelecek Birazdan” şiirini seslendirdi. Çayırova’nın Hande Yeneri olarak tanınan Seda Şenler, Hande Yenerin Hasta şarkısını söyledi.  Salondaki katılımcıların ayakta eşlik ettiği şarkıdan sonra programa konuk olarak katılan Anadolu Spor Kulübü Derneği folklor ekibi sahne aldı. Potpuri grubu ile katılımcılara birçok yörenin oyunlarını sergileyen ekip tüm hünerlerini sergilediler. Sahne ve aranjmanlığını Marmara Açık Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kemal Şamdanlının yaptığı gece de canlı müzikleri Ali bal, gecenin eğitmen kadrosunda Nuray Bal, Esra Keleş ve Necla Sağdıç görev alırken, programın yönetmenliğini Engelli Meclisi Başkanı Ali Vedat Yıldırım yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.