“Herkesin bir yoğurt yiyişi var!”

“Herkesin bir yoğurt yiyişi var!”

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, belediyenin borcunun 366 milyon TL olduğunu söyledi, “Gebze iyi yönetilmedi diyemem, herkesin bir yoğurt yiyişi var.“dedi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz,  AKP İlçe Başkanı İrfan Ayar ile birlikte dün bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan AKP İlçe Başkanı İrfan Ayar, 31 Mart yerel seçimlerinde teşkilat olarak çok iyi çalıştıklarını,  Gebze’de 106 bin (yüzde 52), meclis üyeliğinde ise 112 bir 812  (yüzde 56,1) oy aldıklarını ifade etti. Ayar parti teşkilatına ve ittifak ortağı MHP’ye de teşekkür etti.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise Gebze’nin öncelikli sorunlarının ulaşım, trafik,  tapu ve pazar yeri sorunu olduğunu belirterek,  seçimler sırasında açıkladıkları seçim beyannamesini aynen uygulayacaklarını söyledi.

 

BELEDİYENİN 366 MİLYON TL BORCU VAR

 

Gebze Belediyesinin 2018 yılı  bütçesinin  273 milyon TL olduğunu belirten Zinnur Büyükgöz, “Bu bütçeye karşılık giderimiz  347 milyon TL’dir ve 65 milyon  TL bütçe açığımız bulunuyor. Gebze Belediyesinin borç  stoğu ise 366 milyon TL’dir.   Tabi  biz bunları göz önünde bulundurarak  yeniden bir yapılanma içine gireceğiz ve mali disiplin olmak üzere bir takım uygulamalarımız olacak. Tasarrufu tedbirleri uygulayacağız. Bu adımları atmaz isek hep birlikte zarar görmüş olacağız.”dedi.

 

GEBZE İYİ YÖNETİLMEDİ DİYEMEM

 

Olumsuz mali tablonun geçmiş yönetim tarafından bırakıldığına dair bir soruya da yanıt veren Büyükgöz, “Ben geçmiş üzerine konuşmak istemiyorum. Ancak böylede bir gerçek var.  Gebze iyi yönetilmedi diyemem, herkesin bir yoğurt yiyişi var. “dedi.

Mermerciler Fuar alanında hukuksal bir süreç yaşandığına dikkat çeken Zinnur Büyükgöz, fuarın Gebze’ye büyük ve önemli katkı sunacağını ifade ederken, Kamyoncular Garajın ’da ise hukuksal sürecin bitmesini beklediklerini ve ona göre tahliye için adımlar atacaklarını söyledi.

 

MARMARA UZMANLARI İNCELİYORUZ

 

Gebze Belediyesi iştiraki Marmara Uzmanların artık kendine özgün bir KİT olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz,  seçimlerden 1-2 ay önce gerçekleştirilen ihalelerle ilgili olarak araştırma ve inceleme yaptıklarını ve önümüzdeki süreçte bu konuda da varsa bir olumsuzluk hukuksal olarak adım atacaklarını da ifade etti.

Gebze Belediyesi’nden 1740 kişinin çalıştığını bunların 1200’nün Marmara Uzmanlar’da görev yaptığını da ifade eden Büyükgöz, “Gebze Belediyesi’ndeki çalışan sayısının fazla olup olmadığını inceliyoruz. Ona göre karar vereceğiz.”diye konuştu.

*Cengiz  Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum