‘Hemşirelerin iş yükü ağır, ücretleri yetersizdir’

‘Hemşirelerin iş yükü ağır, ücretleri yetersizdir’

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker, “Hemşirelerimizin hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına sunulmalıdır.” dedi.

12-18 Mayıs Hemşireler haftasını olması münasebetiyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker yazılı açıklama yaptı. Şube Başkanı Çeker yapmış olduğu açıklamada, “Türkiye’de görev yapan 153 bine yakın hemşire arkadaşımızın 12-18 Mayıs Hemşireler haftasını bayram havasında kutlamalarını isterdik. Dedi. Çeker; Fakat biriken sorunlar, karşılanmayan talepler ve gerçekleşmeyen beklentiler nedeniyle hemşireler gününü bayram havasında kutlamak uzak bir hayal olarak kalmıştır. Her yıl hemşireler haftasında hükümet yetkilileri ve idareler süslü birkaç söz söyleyerek hemşirelerimizin ve sağlık çalışanlarının gönlünü almaya çalışmaktadırlar.

YOĞUN BİR MÜCADELE VERİYORUZ

Aileleriyle 10 milyon vatandaşımızı sevindirecek bu gelişmeye hükümetin bir an önce imza atmasını bekliyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak bunun için yoğun bir mücadele veriyoruz. Hükümet bu talebimize sessiz kalmamalıdır. İkramiye hemşirelerimizin ve sağlık çalışanının bizim hakkıdır. Mutlaka hanemize yazılmalıdır. Hemşirelerimizin Hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına sunulmalıdır. Fedakârlık timsali, devletin şifa ve şefkat eli hemşire arkadaşlarımızın sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin gerçekleşmesi temennisiyle 12-18 Mayıs hemşireler haftasının kutluyor, çalışma hayatında kolaylıklar diliyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.