“Hedefimiz süreci sağlıklı götürmek”

“Hedefimiz süreci sağlıklı götürmek”

 ** Kocaeli Barosu’nun Adli Yıl Resepsiyonu’nda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, ‘’Bütün hedefimiz olabildiğince az hata yaparak...

 

** Kocaeli Barosu’nun Adli Yıl Resepsiyonu’nda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, ‘’Bütün hedefimiz olabildiğince az hata yaparak süreci sağlıklı bir şekilde götürmek’’ dedi.

 

 

Kocaeli Baro Başkanlığı tarafından 2017-2018 Adli Yılı açılışı nedeniyle Club Bithynia’da resepsiyon düzenlendi. Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt ve eşi Bilsen Kurt, Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Baro Başkan Vekili Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli Barosu eski başkanları Fahri Örengül, Ersayın Işık, hakimler, savcılar ve avukatlar katılım sağladı.

KONUŞMA YAPTILAR

Resepsiyonda ilk konuşan Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, ‘’ 2017-2018 Adli Yılı açılışımızın başta camiamıza, ülkemize, hukukumuza, mesleğimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hoş geldiniz diyorum’’ dedi. Ardından kürsüye çıkan Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça ise, ‘’Geçen adli yılımızda olumlu olumsuz gelişmeler yaşadık. En başta hain darbe girişimi neticesinde şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Bunun yansıması olarak adliyemizin iş yükü iki kat arttı. FETÖ davaları açıldı, kararlar verilmeye başlandı. Geçen yaptığım bir kontrolden tahminen Kocaeli Adliyesi’nden FETÖ ile ilgili verilmiş 50’nin üzerinde mahkumiyet dosyamızın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandığını tespit ettim. Kaybettiğimiz meslektaşlarımız oldu. Fedakarca çalışan avukatlarımız, hakim ve savcılarımıza teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

YARGILAMANIN SÜREÇLERİ UYUMLU ÇALIŞIYOR

Ardından konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt ise, “Ben buraya geleli bir yılı kısa bir süre aştı. Zor bir süreç yaşadık. Kocaeli Adliyesi’nde sadece hakim ve savcılar değil, avukat meslektaşlarımızın bu olaya önemli katkıları oldu. Birçok adliyede insanlar müdafi bulamadı. Sürecin soruşturmaların sağlıklı işlemesine o kadar katkıları oldu ki söylemeden geçemeyeceğim. Adliyede gerçekten yargılamanın bütün süreçleri çok uyumlu çalışıyor. Avukat meslektaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Çok özverili biçimde çok hızlı kararlar vererek iyi bir duruma soktuk’’ ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.