‘’Hedefim olimpiyat şampiyonluğu’’

‘’Hedefim olimpiyat şampiyonluğu’’

Olimpiyat yolunda başarı merdivenlerini tırmanan Büyükşehir Kağıtspor’un genç güreşçisi Yusuf Demir yetenekleri ile dikkat çekiyor.

Güreş branşı alt yapısına yaptığı yatırımlar ile yeni Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları yetiştirme yolunda ilerleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü, altyapıdan başarılı sporcular yetiştirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Güreş branşının öne çıkan yetenekli sporcusu 17 yaşındaki Yusuf Demir başarı merdivenlerini emin adımlar ile tırmanıyor.
İLK DEFA ARKADAŞLARIMDA GÖRDÜM
2015 yılında güreşe başlayan Yusuf, ortaokulda iken arkadaşlarından görerek ata sporuna başlamış. “Beden eğitimi hocam, derste benimde güreş yapabileceğimi ve yetenekli olduğumu söyledi” diyen Yusuf “ Kağıtspor’a yönlendirdi hocam. Güreşe Mustafa Şenol hocamın yanında Kağıtspor’un Çayırova şubesinde başladım. İlk yılımda Türkiye Şampiyonu olmayı başardım” şeklinde konuştu.”
DAHA İLK SENESİNDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU
Güreşte ilk yılında 2015 Türkiye Şampiyonu olduğunu ifade eden Yusuf ” 2016 Türkiye 3. 2018’de Yıldızlar Türkiye 2. , son olarak bu sene 2019 Türkiye Şampiyonu oldum. Bunun haricinde Balkan Şampiyonalarında Şampiyonluk ve ikinciliklerim bulunuyor. Ama hiçbir başları beni tatmin etmez en yüksek noktaya çıkana kadar.” dedi.
DÜZENLİ ÇALIŞMAK ÖNEMLİ
Hedefinin her sporcu gibi avrupa ve dünya şampiyonaları ve en önemlisi olimpiyatlarda derece elde etmek olduğunu dile getiren Yusuf ” Kağıtspor’un Çayırova’daki spor salonunda çalışmalarıma devam ediyorum. Güreş ve sporun her dalında başarılı olabilmek için düzenli ve iyi çalışma geçer. Biz de çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.” Diyerek hedefine ulaşmak için düzenli olarak antrenmanlarına devam etiğini belirtti.
“HER ŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER”
Sporda aile desteğinin çok önemli olduğunu kaydeden başarılı güreşçi” Annem ve babam hep arkamda durdu. Onlara, Kağıtspor aileme, hocama ve Büyükşehir Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
ONDAKİ CEVHERİ GÖRDÜK
Yusuf’un güreşe başladığı ilk yıllarda yeteneği ile dikkat çektiğini belirten Büyükşjhir Kağıtspor güreş antrenörü Mustafa Şenol; “Yusuf ilk senesinde Türkiye Şampiyonu olduğunda biz ondaki cevheri gördük. Onunla daha da yakından ilgilendik. Güreşe başladığı ilk senede böyle bir başarı elde etmesi gerçekten çok önemli.” dedi.
GELECEĞİN OLİMPİYAT ŞAMPİYONU
Gelecek planları hakkında konuşan Mustafa Şenol; “Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah daha da iyi yerlere gelecek. Biz Büyükşehir Kağıtspor olarak ona güveniyoruz ve her zaman arkasındayız. Bu sene Avrupa Şampiyonası’nda yaşadığı talihsizlik nedeniyle başarılı olamadı ama daha yaşı çok genç, hedeflerimiz yüksek. İnşallah çok başarılı bir sporcu olacak ve Ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.