HDP’de hedef 150 belediye kazanmak

HDP’de hedef 150 belediye kazanmak

HDP, yerel seçim kampanyasına başlıyor. Hedef ise kayyum atanan belediyelerle birlikte toplam 150 belediyeyi kazanmak

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için hazırlıklarını sürdüren HDP, stratejisini ve hedeflerini belirledi. Buna göre, yerel seçimlerde öncelikli hedef, kayyum atanan 94 belediyeyi geri kazanmak olacak. Toplam 150 belediye başkanlığı kazanmak isteyen parti yönetimi, bölgede Kürt kimlikli partilerle batıda ise Cumhur İttifakı’nın karşısında kazanma ihtimali olan partilerle görüşecek.

HDP, bir süredir yetkili organlarıyla yaptığı tartışmaların ardından yarın yerel seçimler için kampanya dönemini başlatacak. Diyarbakır’da yapılacak toplantıya HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile birlikte milletvekilleri ve parti yöneticileri de katılacak.

Öncelikli hedefi 2014 yılında kazanılan ancak daha sonra kayyum atanarak el konulan 94 belediyenin yeniden kazanılması olan HDP, bunlara 50 dolayında yeni başkanlığı da eklemeyi amaçlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “belediyelere yeniden kayyum atanabileceği” şeklindeki ifadeleri kullanılarak, seçmenin sandığa giderek HDP’li adaylara olan desteğinin arttırılması planlanıyor.

Kürt partileri ile ittifak
HDP, bölge illerinde, 24 Haziran’da sağlayamadığı “Kürt ulusal birliği”ni sağlayarak yerel seçimlere gitmeyi planlıyor. Bu kapsamda Kürdistan Sosyalist Partisi, Kürdistan Özgürlük Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur, Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye, Azadi Hareketi ile Hak ve Özgürlükler Partisi ile görüşmeler yapılacak. BirGün’e daha önce açıklama yapan partilerin liderleri, böyle bir girişime “olumlu” baktıklarını bildirdi.

Bölgede Kürt kimlikli partilerle ittifak yapmaya hazırlanan HDP’nin batıdaki hedefi ise AKP ve MHP ittifakını zayıflatmak olacak. Parti, AKP ve MHP’nin aday göstereceği kentlerde karşılarındaki adayın kazanma ihtimaline göre batıda “duruma özel” ittifaklar yapmayı planlıyor.

Hatipoğlu’na karşılık eski müftü
HDP kulislerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adaylığı için isimler de dillendirilmeye başlandı. Adayların, AKP’nin adayının açıklanmasının ardından duyurulması fikri ağırlık kazandı. İslamcı yazar Nihat Hatipoğlu’nu aday göstereceği konuşulan AKP’nin bu hamlesine karşılık eski müftü, Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş’un aday gösterilebileceği konuşuluyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.