HDP Mevlana Mahallesi Meclisi kuruldu

HDP Mevlana Mahallesi Meclisi kuruldu

  Mevlana mahallesinde “mahalle meclisi”  oluşturulması için toplantı yapıldı. Toplantıya HDP seçim koordinasyonundan Muhammet Uludağ,...

 

 

Mevlana mahallesinde “mahalle meclisi”  oluşturulması için toplantı yapıldı. Toplantıya HDP seçim koordinasyonundan Muhammet Uludağ, Engin Güleser ve Ayhan Atılır katıldı.

 

Toplantıda ilk sözü Engin Güleser aldı. Güleser, “Halkların Demokratik Kongresinin yaklaşık 2,5 yıldır yaptığı çalışmaları ve mücadelesi ile Halkların Demokratik Partisi kuruldu. Yerel seçim sürecinde meclislerin oluşturulması, meclisler üzerinden mahallemizin sorunlarını çözümü, mahallemizde yaşayan halkların birlikteliğini sağlamamız gerekiyor. HDP seçimlere ilk defa giriyor. Bizler diğer partiler gibi tepeden örgütlenme ile değil, tabandan örgütlenmeliyiz. Mahalle meclisi; mahallede yaşayan herkesi kapsamalı ve kucaklamalıdır” dedi.

İŞÇİ TEMSİLCİLERİ YER ALMALILAR

Muhammet Uludağ ise yaptığı konuşmada, Mevlana mahallesinde yaşayan 32 bin nüfusun ağırlıklı bölümü fabrikalarda çalıştığını söyledi. Uludağ, “Bizler fabrikalarda işyerlerinde örgütleniyoruz. İşçi arkadaşları örgütlenme ve mücadele etme süreçlerinde elde ettikleri birikimlerini Halkların Demokratik Partisine taşımalarını sağlamalıyız.  HDP işçi sınıfına yönelik saldırılara karşı birlikte mücadele eden bir partidir. Mahallede yaşayan işçi önderlerini mahalle meclislerinde yer almalıdır” şeklinde konuştu.  Konuşmaların sonunda 20 kişilik Mevlana mahalle meclisi oluşturuldu. Mahallenin sokak meclislerini oluşturulmasını planlayarak çalışmalara başlandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.