Hayvanat bahçesi sakinleri, kışlıklara alındı

Hayvanat bahçesi sakinleri, kışlıklara alındı

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar, havaların soğumasıyla birlikte kışlık ortama alındı. Isınmaları için yaşam alanlarına göre sıcaklık dereceleri ayarlandı. Hayvanat bahçesinin en sıcak yeri ise sürüngenlerin bulunduğu alanlar oldu.

Havaların soğumasıyla birlikte Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde bulunan hayvanlar için de önlem alındı. Birçok hayvan sıcak iklime alışık olması nedeniyle kapalı alanlara alınarak, kalorifer, elektrikli ısıtıcı ve klima ile ısıtılmaya başlandı. Sıcaklık dereceleri de hayvanların yaşam alanlarına göre ayarlandı. Hayvanların yattığı alanlara otlar ve ağaç yünleri konuldu. Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Biyoloğu Pınar Çağtaş havaların soğumasıyla birlikte kışlık hazırlıkları tamamladıklarını, hayvanları uygun halde olan kışlık barınaklarına aldıklarını belirterek, "Genellikle barınaklarımızda ısınma için doğalgaz kullanıyoruz. Birçok hayvanımız tropik olduğu için sıcak iklime alışıklar ve sıcağı seviyorlar. Bu yüzden ısıtıcılarımızın ve doğalgazımızın bakımını yaptırdık ve onlara zarar vermeyecek önlemlerimizi aldık. Kış hazırlıkları içerisinde hayvanların beslenme diyetlerini değiştiriyoruz. Onlara uygun hale getiriyoruz. Kışlık hazırlıklarımızdan biri de hayvanların altlıklarını değiştiriyoruz ve daha yumuşak materyaller kullanıyoruz. Bu kapsamda çoğu barınaklarda ot ve ağaç yünü dediğimiz materyalleri kullanıyoruz. Zürafa barınağının sıcaklığı 19 derece. Yani onlar için çok uygun. Ziyaretçiler için görüş alanımız da var. Yani ziyaretçiler zürafaları kışın bile görebilir" dedi.

KIŞ AYLARINDA MALİYET ARTIYOR

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın da kış aylarında maliyetlerinin daha da arttığını belirterek, şöyle konuştu: "Kış koşulları artık kendini iyice hissettiriyor. Hava sıcaklığı düşmeye başladı. Bu nedenle bir takım Güney Amerika ve Güney Afrika canlılarını kışlık barınaklarına aldık. Buralar, doğalgaz, elektrikli ısıtıcı ve klimayla ısıtılıyor. Kışın gelmesine sevinen hayvanlarımız da var. Bunlardan en önemlisi Sibirya kaplanı. Hava soğudukça daha da mutlu oluyor. Bahçesinde oldukça hareketli. Bunun yanı sıra kızıl pandalar var. Aslan ve kaplanı da dışarıda görebiliriz. Ama bir kısım hayvanı içeride gözlemleyebiliyoruz. Ziyaretçilerimiz kış koşullarında da hayvanat bahçesini gezebilirler. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.