Hayvan barınağı ders konusu oldu

Hayvan barınağı ders konusu oldu

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Gebze’deki Sokak hayvanları bakımevi İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Maden Fakültesi öğrencilerinin...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Gebze’deki Sokak hayvanları bakımevi İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Maden Fakültesi öğrencilerinin sosyal ders konusu oldu.  Büyükşehir Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Bakımevi çalışmaları ile İTÜ Maden Fakültesi öğrencilerinin Çevre ve Toplum Dersi için örnek uygulama konusu oldu. İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan Kural’ın da araştırmalarına konu olan Sokak Hayvanlarının Yaşam Tarzı ve Davranışları ile ilgili kapsamlı bilgi almak üzere öğrenciler önceki gün Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze’deki Sokak Hayvanları Bakımevi’ni ziyaret etti.

 

YERİNDE BİLGİLER ALDILAR

 

Öğrencilere, bakın evi sorumlusu veteriner hekim M. Feyzi Karabıyık tarafından sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemi, bu konudaki yasalar, uygulamadaki zorluklar hakkında bilgi verildi. Öğrenciler, bakımevi hizmetinin yanı sıra mobil hastane uygulamasını da araştırma konusu kapsamında ele aldı. Büyükşehir tarafından 5 binden fazla hayvanın bakım ve tedavisinin seyyar olarak verilmesini yaşam hakkına duyulan en büyük saygı olarak nitelendirdi. Sokak hayvanlarının geçmişte yaşadığı sıkıntı ve yaşam koşullarının zorluğu düşünüldüğünde hayvan hakları konusunda büyük bir ilerleme kaydedildiğini aktaran öğrenciler bu hizmetten ötürü Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.