HAYDAR AKAR: “AKP demek rant demek talan demek”

HAYDAR AKAR: “AKP demek rant demek talan demek”

Mecliste görüşülen Turizm Teşvik Kanununa ilişkin söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, çıkarılan yasaların gerçekleştirilen dış politika ile içi boş olduğunu belirterek yabancı yatırımın ülkemizden kaçtığını söyledi.

KARTEPE ÖRNEĞİ                                                                                                     

Konuşmasına Kartepe’den örnek veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yapmış oldukları uyarıların dikkate alınmaması halinde yine rant ve talanın yolunun açılacağını belirterek, Kocaeli de Kartepe’nin 49 yıllığına 1 otele verildiğini, yaklaşık 3460 dönüm arazinin yani dağın bu otele teşvik altında sadece bir otele hizmet edildiğini söyledi. Akar konuşmasına örnekler vererek şöyle dedi, ‘Şimdi, orada turizmi artırabilmek için mücadele ediyoruz, diyoruz ki: Ormana gidiyoruz, yeni bir yol yapıldı Derbent'ten, oradaki çevre mahalle veya köyler yararlanıyor; Şirinsulhiye yararlanıyor, Nusretiye yararlanıyor, Balaban yararlanıyor, Derbent yararlanıyor, Maşukiye yararlanıyor ama o yolun üzerine tesis yaptıramıyoruz. Vatandaşlar almışlar, 250 dönümlük bir araziyi almışlar; biri AKP eski İl Disiplin Kurulu Başkanı, biri AKP meclis üyesi, biri AKP bilmem ne.

VATANDAŞ YARARLANSIN

Ben de burada geldim, Grup Başkan Vekili Mehmet kardeşime dedim ki: "Orman Bakanından rica ediyorum, gitsin, orman işletmesi orada 10 tane yer belirlesin ve ihaleye açsın." Bir tane evim yok benim kişisel olarak. "İhaleye açsın ve vatandaşlar bundan yararlansın; bir istihdam yaratsın, yeni iş yerleri, yeni işçi kardeşlerimiz, insanlar orada ekmek yesin, köylüler ekmek yesin."dedik. Olmuyor arkadaşlar, böyle kanun çıkarmakla, kanunu arkadan dolanarak, sorumsuzlaştırarak rant ve talan ekonomisi uygulamaya devam ettiğiniz sürece insanlarımız yoksullaşmaya devam edecek.’dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.