HAYDAR AKAR: “Dilderesi ıslahı bitmek bilmiyor”

HAYDAR AKAR: “Dilderesi ıslahı bitmek bilmiyor”

CHP Milletvekili Haydar Akar, yaklaşık 8 yıl önce gündeme gelen Dilderesi ıslahına ilişkin birçok Bakanın gelip geçtiğine dikkat çekerek ancak hala bu konulara ilişkin yeni tarihlerin verildiğini söyledi.

Özellikle gündeme getirdiği konuları takipçiliğiyle bilinen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar kendisine daha önce verilmiş soru önergesi cevaplarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
AKP’nin bir çok projeye ilişkin bitiş tarihi olarak vermiş olduğu tarihlerin sadece hayal ürünü olduğunu belirten Akar, Kandıra yolu, Körfez- Kartepe metro hattı, Derince deki BHC ‘lerin taşınması,  Çayırova Devlet Hastanesi ve Dilderesinin ıslahına ilişkin verilmiş sözlerin hava da kaldığını ancak Mecliste vermiş olduğu soru önergeleri cevaplarının bu tezi kanıtladığını söyledi.

BAKANLAR GELDİ GEÇTİ DİLDERESİ ISLAHI BİTMEDİ 

Yaklaşık 8 yıl önce gündeme gelen Dilderesi ıslahına ilişkin birçok Bakanın gelip geçtiğine dikkat çeken Akar ancak hala bu konulara ilişkin yeni tarihlerin verildiğini söyledi. 2016 yılında vermiş olduğu soru önergesi ve cevabını paylaşan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun Dilderesi Islahının Şubat 2016 tarihinde işin yüzde 75’inin bittiğini işin tamamının da Mart 2017 tarihinde bitirileceğini belirttiğini söyledi.

PROJE BEDELİ 12 MİLYON 331 BİN TL

Projenin toplam maliyetinin 12 Milyon 331 Bin TL olduğunu ve Şubat 2016 da 8 Milyon 760 Bin TL harcandığının altını çizen Akar, Kocaeli’de yapılan birçok proje de beceriksizliklerin sergilendiğini söyledi.  Kandıra- İzmit duble yolunun 2019 yılında bitirileceğinin açıklanmasına rağmen şuan ki durumunun belirsiz olduğunu söyleyen Akar, son cevapta 2020 yılı sonunun bitiş tarihi olarak söylendiğini ancak ortada ciddi hiçbir çalışma olmadığı gibi yüklenici firmanın çekileceği ve ihalenin tekrarlanmasının gündem de olmasının beceriksiz bir anlayış sonucu ortaya çıktığını söyledi.

ÇAYIROVA DEVLET HASTANESİNİ DE TAKİP EDECEĞİZ

Yaklaşık 3 yıldır müjdelerin verildiği Çayırova Devlet Hastanesine ilişkin son olarak yeni Büyükşehir Başkanı Tahir Büyükakın tarafından da yapılacağı sözlerinin olduğuna dikkat çeken Akar, yine buna ilişkin Sağlık Bakanlığının son vermiş olduğu cevabı paylaştı. Bakanlık vermiş olduğu cevapta  ‘’Çayırova 200 Yataklı Devlet Hastanesi yatırımı, Şekerpınar Mahallesinde bulunan, 531 ada, 7 parsel numarasında kayıtlı 56.719 m2 yüzölçümlü arsa üzerine yapılması planlanmaktadır. Bu doğrultuda Uygulama Projesi ile İhale Dokümanı Hazırlanması Hizmet Alımı gerçekleştirilmiş olup, süreç devam etmektedir.’ dedi.  Bunun yakın takipçisi olacaklarını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yine Derince de bulunan ve yıllardır bir türlü taşınıp bertaraf edilemeyen BHC’lerin 2017 yılında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından 2018 yılında bitirileceğinin söylendiğini ancak bunun da gerçekleşmediğini söyledi.
Muhalefet olarak denetim görevlerinin olduğunu belirten Akar, projelere ilişkin kamuoyunun beklentilerini Mecliste dile getirdiklerini sordukları ancak maalesef kendilerine verilen cevaplardaki tarihler de hiçbir projenin gerçekleşmediğini ve kamuoyunun da yanıltıdığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.