Halil Yeni

Halil Yeni

Hayat Bir Bütündür

Hayat Bir Bütündür

Üşümüş bir kedi görüyoruz yolda. Ağzı, gözü yaralı. Vicdanlıyız tabii, canımız yanıyor. Diyoruz ki ‘’ah bir yardım eden olsa da şu körpecik kurtulsa.’’ Yada bir köpek görüyoruz sokakta, topal adım kaçıyor. Ezilmiş bacağı, araba çarpmış bırakmış. Yüreğimiz var. İnsaflıyız da. Vah çekip diyoruz ki ‘’ah bir yardım eden olsa da şu can yaşasa.’’ Gelip geçiyoruz yanlarından. Hiçbir şey olmamış gibi devam ediyoruz hayatlarımıza. 

Ama Gebze de faaliyet gösteren ‘’Dışarıdaki Patiler’’ topluluğu o dostlarımızı öyle bırakmıyor ortada. Gidip arıyor. Gelip buluyor. Arabasına alıp veterinere götürüyor. Tedavi ettirip, besliyor, sahiplendiriyor. Yani yeniden hayata kazandırıyor. Ve gönüllüleri, hayatını, zamanını ve cebindeki son parasını dahi bazen onların yaşamsal hakları için harcıyor.

Aralık 2014 tarihinde ilk kez bir orman beslemesiyle çalışmalarına başlayan topluluk bugüne kadar sayısız besleme, yüzlerce tedavi ve sahiplendirme yaparak çok değerli çalışmalara imza attı. Şu anda 500’e yakın sokak hayvanına düzenli olarak besleme yapıyorlar.

Şimdi sokak hayvanları için çalışma yapan o insanlara yardım etmek gerekiyor. Çünkü ‘’Dışarıdaki patiler’’ topluluğunun sokaktaki dostlarımız için yapmış olduğu harcamaların veteriner borçları birikti ve diğer sokak hayvanlarına da destek olabilmeleri adına bu borcun kapatılması gerekiyor. 

‘’Destek’’ derken gelişi güzel para istemiyorlar. Bunun için bir oyun sahneleniyor. Alman yazar Judith Kerr’in “Hitler Oyuncağımı Çaldı” ve Aziz Nesin’in yazdığı, “Yaşasın Kavuniçi” adlı oyununun gösterimini yapıyorlar. Bu oyuna karşılık yapacağımız şey 10 tl’ye bir yada birden fazla bilet almak. Oyunu izlemeye giderek yada gitmeyerek, duyurarak yada bilet satarak onlara destek olmak. 

Yayın hayatına yeni başlayan ‘’Düşünce’’ dergisinde, derginin emektarlarından Hacer Özer’in güzel bir röportajını okumuştum. Hacer’in sorduğu bir soruya karşılık ‘’Dışarıdaki Patiler’’ topluluğunun temsilcisi değerli Dilek Uğur Öğretmen şu cevabı veriyordu ‘’Evlerimizin önüne bir kap su, bir kap yemek bırakın, çocuklarınızın ruh sağlığı için, vicdanlı bireyler olmaları için bu canları sevmeyi öğretin. Açken soğuğa direnemeyeceklerini unutmayın. En önemlisi bu dünyanın efendileri olmadığınızı her zaman hatırlayın…’’

Oyun 22 Mayıs Çarşamba günü 19.30’da Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. ‘’Dışarıdaki Patiler’’ topluluğuyla tanışmak için onlara facebook adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Gebze Yeni Çarşı Beşiroğlu İşhanı 1 katta bulunan BİLKAR’la da iletişim kurabilirsiniz. Unutmayalım hayat bir bütündür.
 

Bu yazı toplam 4932 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi