Haluk Levent’ten Cargill işçilerine destek

Haluk Levent’ten Cargill işçilerine destek

Sendikal haklarını kullandıkları gerekçesiyle işlerine son verilen Cargill şeker fabrikası ve yürüyüş başlatan işçiler önceki gece Gebze’de kaldılar. İşçileri ünlü sanatçı Haluk Levent ziyaret etti.

Tek Gıda İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkartılan Bursa’nın Orhangazi ilçesindeki Cargill firmasının işçileri Orhangazi’den İstanbul Ataşehir’e başlattıkları yürüyüşün 5. gününde Gebze’ye ulaştı. Topçulardan feribotla Eskihisar’a geçtikten sonra Gebze ilçe merkezine doğru yürüyüşünü sürdüren Cargill işçileri Eskihisar’da Flormar direnişçileri ve petrol iş yöneticileri tarafından karşılandı. Heyet önceki gün öğlen saatlerinde Gebze Kent Meydanı’na geldi. Burada Tek Gıda İş Sendikası örgütlenme uzmanları Suat Karlıkaya ve Yunus Durdu ile Petrol İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Mesut Tilki kitleye hitaben birer konuşma yaptı.

GELİN ŞU İŞÇİLERİ DİNLEYİN

Heyet basın açıklamasının ardından Gebze kent meydanında bekleyişe geçti. Gece boyunca Gebze’de konaklayacak olan işçileri ünlü sanatçı Haluk Levent ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaretle ilgili olarak ünlü sanatçı Haluk Levent sosyal medya hesabından şunları yazdı, “153 gündür süren ve 4 gündür Orhangazi'den İstanbul'a yürüyen Cargill işçileri çay içmeye davet ettiler. Boş gelmedim baklava ikram ettim. Eyy hükümet! Eyy muhalefet! Lütfen bi gelin şu işçileri dinleyin. Ben anca şarkı söylerim ama siz çözersiniz durumu.” dedi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.