Halkı karar aşamasına  halk meclisiyle katacağız

Halkı karar aşamasına halk meclisiyle katacağız

Saadet Partisi Çayırova Belediye Başkan adayı Yusuf Aksu göreve geldiklerinde belediye meclisini ilave komisyonlarla sürekli çalıştıracaklarını, halka danışarak yapacakları hizmette halkı karar aşamasına, halk meclisi ile katacaklarını söyledi.

Ülkemiz ve Gebze Bölgesi’nde 1994’teki rüzgar ile belediye başkanlıklarına seçilen Milli Görüşçü, dönemin Refah Partili belediye başkanlarının mahalle kahvelerinde halka buluştuğu halk toplantıları, o rüzgar yine esip bu sefer Saadet Partili Milli Görüşçü belediye başkanları göreve seçilirse halk meclislerine dönüşerek sürecek.

Saadet Partisi Çayırova Belediye Başkan adayı Yusuf Aksu, 20 Şubat Çarşamba günü bir yenisini tekrarladıkları basın toplantısında belediye meclisini ilave komisyonlarla sürekli çalıştıracaklarını, halka danışarak yapacakları hizmette halkı karar aşamasına, halk meclisi ile katacaklarını söyledi

 

KARTVİZİTE BAKMIŞLAR

Basın toplantısında ilk belediye meclis üyeliği aday listelerine değinen Yusuf Aksu diğer partilerin listelerine yönelik olarak kısaca, “Yerel manada; davranış biçimi kartvizite bakarak sürmüş” dedi.

HER KESİMİN LİSTESİ

Aksu, Saadet Partisi listesine ilişkin olaraksa, “Komisyonumuz çok itinalı çalıştı. Tüm mahallelere yayılacak şekilde, memleket durumu ile yaş ve meslek konumlarını da göz önünde tutarak, tüm herkesi ve her kesimi temsil edecek şekilde adaylarımızla karşınızdayız. İnşallah tüm aday arkadaşlarımızla mecliste olacağız.

GARANTİ OLSUN: YÜZDE 50 + 1 OY

Hedefimizi daha önce söylemiştim. Garanti olsun diye, yüzde 50 + 1 oy. Gönül istiyor ki bu kadroda yer alan bütün arkadaşlar ile Çayırovamız’ı yönetelim. Gerçekten çok dürüst bir yönetim olduğunu tekraren söylemek istiyorum” diye konuştu.

HALKA AİLECEK DAVET

Önümüzdeki pazar günü saat 17.00’de Çayırova Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan, belediye meclis üyesi adaylarının tanıtılıp projelerin açıklanacağı toplantıya tüm Çayırovalılar’ı aileleri ile davet eden Aksu, “Önümüzdeki pazar günü geniş, geniş konuşacağız. Çayırova’nın sorunlarının neler olduğuna dair tespitle alakalı hiçbir problem yok” deyip şöyle devam etti: 

BUNLARI HERKESTEN DUYABİLİRSİNİZ

“Fatih Caddesi’ndeki en büyük problemin trafik olduğunu herkes söyler. Güzeltepe’ye doğru giderken okulla ilgili, aynı sorunları duyabilirsiniz. İlçemizin neresine giderseniz gidin, hastaneyle ilgili sorunu duyarsınız. Pazar yeri ile alakalı gündemde son olarak yer alan mevzuular. Bunları herkesten duyabilirsiniz. Tüm siyasi partiler ve adayları da dile getirecektir.

PROBLEM ÇÖZÜMDE. ÇÖZÜM SAADET’TE

 

Teşhisle alakalı problem yok ama çözümle alakalı problem var. Yıllardır aynı şeyler konuşuluyor; ‘Yapacağız, edeceğiz’ denilip vaat üstüne vaatte bulunuluyor. Ama bunların büyük oranda gerçekleşmediğini, sorunların daha fazla büyüdüğünü hep birlikte görüyoruz. Çözüm Saadet Partisi’nde, çözüm bizde. Biz kazandığımızda tüm Çayırova kazanmış olacak. Bunun başka açıklaması yok.

“ŞEFFAF YÖNETİM” SLOGANLARI OLACAKTIR

Daha önce 1994 yılında Türkiye Cumhuriyeti belediyeciliği Refah Partisi ile, Milli Görüş kadroları ile gözlemledi. Milli Görüş belediyeciliğinin olduğu her yerde bir huzur ve refah ortamına ulaşıldığını hep birlikte gördük.

24 Şubat Pazar günü açıklayacağımız projelerin en büyüğü, daha önce açıkladığım gibi şeffaf yönetim. Şeffaf yönetim modelini slogan olarak kullananlar mutlaka olacaktır, oluyordur. Ama gerçekten şeffaflığını, Türkiye’de hiçbir yerde yapılmamış, sizlerin de tasdik edeceği bir projemiz var.

Özellikle inşaat sektöründe yer alanlar, mimarlar, mühendisler, belediyede sıklıkla işi olanlar işlemleriyle ilgili kolaylığı dijital belediyecilik uygulamamız ile bulacaklar.”

ÇAYIROVA BU DEĞİŞİMİ HAK EDİYOR

Çayırova’nın 2004 yılından bu yana mevcut iktidar partisi tarafından yönetildiğini hatırlatan Aksu, “Görünen o ki sadece isimler değişiyor, sorunlar aynı şekilde devam ediyor. Çayırova bu değişimi artık hak ediyor. Bence iktidar partisine yeterince yetki verildi ve kullanamaz hale geldiler. Buna güç sarhoşluğu, sürekli kazanmanın rahatlığı diyebiliriz.

HALKA RAĞMEN DEĞİL

HALKIN İSTEĞİNE GÖRE

Hizmetten öte kendileri nasıl bir yaşam biçimi görmek istiyorsa ona göre proje yapıyorlar. Bizim çalışma sistemimiz yukarıdan gelen bir emirle veya yukarıdan dayatmalı gelen bir proje olmayacak. Biz çalışmamıza halkımızı, o mahallenin muhtarını, meclis üyelerini, o mahallenin önde gelenlerini dâhil edeceğiz. Halk meclisleri kurarak inşallah, halka rağmen değil halkın isteğine yönelik projelerle vatandaşımıza hizmet edeceğiz.

BÜTÜNLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ

Ve kesinlikle ayrıştıcı bir yönünüz olmayacak. O partili bu partili, oralı buralı, oradan bize oy gelmez türü tavırlarımız olmayacak. Bütünleştirici olacağız. Ve dönemimizde inşallah vatandaşın yüzde 100’ünün memnuniyetiyle, bir sonraki dönemde de aynı yerel yönetim anlayışının sürmesi temennisiyle çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” dedi.

1994 RUHU KİŞİSEL DEĞİLDİ

Yusuf Aksu açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aksu bir soru üzerine 1994 ruhunun kişisel olmadığına dikkat çekip şunları söyledi: “Tamamen bu davanın, Milli Görüş’ün ruhuydu. Orada oturan kişi hiç fark etmiyor, tamamen dava ruhu ile olan bir şeydi.

O AFİŞLERİ DAVAYA HİZMET İÇİN ASTIM

Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde 40 yaşında idi. Biz de kendisi için Beyoğlu’nda çok çalışmalar yaptık. Çok afişlerini asmıştık. Tabi bu bir dava hizmetiydi. Ben de 39 yaşındayım. Daha ileri bir noktaya gideceğimizi düşünüyorum. Beyoğlu o zaman doğduğumuz yerdi. Şimdi Çayırova’dan, doyduğumuz yerden başlıyorum.”

HALKLA ARAMIZA MASA DAHİ GİREMEYECEK

Yusuf Aksu bir basın mensubunun, SP Gebze Adayı Op.Dr.Burcu Çetinkaya’nın “seçilirse kapıları kaldıracağı” vaadini hatırlatıp değerlendirmesini istemesi üzerine şunları kaydetti: “Daha önceki toplantımızda bürokratik yapının olmayacağını, bürokrasiyi halkla aramıza engel olarak koymayacağımızı söylemiştik.

 İnsanların geldiğinde birinci kapıyı çalıp, önce özel kalemle görüşüp sonra başkanın yanına gitmesi, tabi ki belli bir prosedür ihtiyacı olacak. Not alınacak, randevu verilecek. Bir sistem olması gerekiyor, rastgele de olmaz ama kapıyı bırakın, halkla aramızda bir masa bile engel olmayacak. Kapıları sonuna kadar açacak, o kadar yakın olacağız insanlara.”

ÜRETİCİ DEĞİL MÜTEAHHİT OLDULAR

Yusuf Aksu; Çayırova Belediyesi’nin Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde yaptırıp bir kısmını ancak satabildiği işyerleri ile düğün salonu, sosyal tesis gibi mal mülkünü ne şekilde değerlendireceklerine dair soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Liderimiz merhum Erbakan’ın 1974’te sanayi hamlesi ve fabrikalaşma konusu vardı. Şimdi bunların satışları mevcut Hükümet tarafından gerçekleştirildi. Sorulduğunda, ‘Devlet fabrikada imalat yapmaz’ türü bir cümle yanıt olarak geldi. Aynı Hükümet üretimi kabul etmezken müteahhitlikten bir türlü vazgeçmedi, sürekli konut yaptı.

ESNAF DA ZOR DURUMDA BIRAKILMAMALI

 

Buna benzer bir durum olsa gerek, belediye aynı minvalde gidiyor. Birkaç sosyal tesis, park var. Vatandaşın hizmetine, işine yarayacak her tür projenin altına imza atarız ama vatandaşa hizmet ederken esnafı da zor durumda bırakmamak lazım. Dengeler iyi kurulmalı.

VATANDAŞIN ERİŞEBİLECEĞİ TESİSLER

Sosyal tesislerin daha çok vatandaşın yaşam alanı içinde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Tabi bunlar incelenecek. Sosyal tesisle alakalı da birçok şikâyetler vardı. Aslında parkın içerisinde güzel bir mekân ama genel işletmeyle alakalı ciddi problemleri vardı. Şekerpınar’daki düğün salonu da benzeri bir durum. Belediyede göreve geldiğimizde bu tür tesisleri vatandaşın ulaşabileceği, erişebileceği şekilde sunmaya devam edeceğiz. Daha da genişletilmiş yaşam alanları kazandıracağız.”

SOSYAL MEKAN, GENÇLİK MERKEZİ…

Aksu bugüne kadarki saha çalışmalarına atfen halk izlenimlerini ise şöyle izah etti: “Bizim burada yaptığımız araştırmalara göre açığa çıkan sonuç şu: İnsanların ailesiyle gidebileceği bir yerin olmaması, gençlerin oturup kalkabileceği gençlik merkezlerinin olmaması gibi sorunlarla çokça karşılaştık. Bunları daha geniş alanlarda, daha cüzi rakamlarla vatandaşın hizmetine sunacağız ama bir marketin manavın yanında tanzim satış noktası gibi değil de daha çok sosyal alanlarda bunu kullanmayı tercih edeceğiz.”

FARKLI GÖRÜŞTEN KİŞİLERLE DİYALOG

Bugüne kadar direk, “Oy vermeyeceğim” diyen veya kişisel anlamda adaylığına tepki gösteren hiçbir seçmene denk gelmediğini belirten Aksu şöyle devam etti: “24’ündeki toplantıya kitlenmiş durumdayız. Onun dışında esnaf ve ev ziyaretleri, yanı sıra bazı aileler ile münferit görüşmelerdeyiz. Farklı görüşe, farklı partiye mensup aileler ile de görüşüyoruz.

ARAYIP, “DESTEK VERECEĞİM” DİYEN ÇOK OLDU

Belki geçmişle alakalı bazı partisel meselelerden söz edenler oldu ama şahsımla alakalı olumsuz bir tutumla karşılaşmadık. Hatta dokunduğumuz herkes samimiyetimize inanarak, ziyaretimiz sonrası bizi arayarak, ‘Başkanım. O gün ben size falanca partiliyim dedim ama gerçekten tabloya baktığım zaman, ben size destek vereceğim’ diye çokça telefon aldım.

HALKTAN KARŞILIĞINI ALIYORUZ

Bazı kesimlerde, takım tutar gibi parti tutma tutumu da oluyor. Biz genel manada, bunun yerel bir belediyecilik konusu olduğunu anlatıyoruz. Birlikte yönetim biçimimizi bahsettiğimizde, boş boş vaatlerde bulunmadığımızdan belki de, halktan karşılığını alıyoruz.

DİKTA ETMEYİNCE BUZLAR ERİYOR

 

Birlikte yöneteceğiz derken, Allah izin verirse bunu gerçekten göreceksiniz, beraber yöneteceğiz. O mahallenin muhtarı, hangi partili olursa olsun belediye meclis üyeleri, önde gelenleri, mahalleliyle birlikte yöneteceğiz. Bunu insanlara söyleyince, insanlara bir şeyi dikta etmeyince bu insanlarla aranızdaki bütün buzları eritip kucaklaşmaya sebep oluyor. Ve sahada çok olumlu tepkiler aldığımızı söyleyebilirim.

İKTİDARIN ANLATACAĞI BİR PROJE ARTIK YOK

31 Mart yerel seçimlerine yönelik olarak, genelde bir seçim havası olmadığı doğru. Ama bugün mevcut iktidarın anlatacağı bir proje yok artık. İnsanlar doydu buna. Daha sonrasında da en güçlü olan biziz. Rakip olarak biz varız. Sorunlarını biliyoruz. Evlerde ne yapacağımız soruluyor. Trafik, okul, hastane sorunlarını biliyorum. Bazı şeyler var ki hiç sormadan yapılması gereken, takdir görecek çalışmalar. Ama hangi mahallede sabit pazarın nereye kurulacağını, o mahallenin kendisi bilir. İhtiyacı da, nereye kurulacağını mahalleli bilir.”

YENİ KOMİSYONLAR KURULACAK

Yusuf Aksu sözlerine ilave olarak belediyede göreve geldiklerinde var olan komisyonlara yenilerini ekleyeceklerini belirtip, “Planlama, eğitim kültürle ilgili meclislerde yeni komisyonlar da kuracak ve meclis üyelerinin tamamını çalıştıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.