“Halkçı belediyecilik yapacağız”

“Halkçı belediyecilik yapacağız”

HDP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı İstanbul Milletvekili Av. Züleyha Güler, hiçbir ayrım gözetmeden herkese hizmet yapan halkçı belediyecilik anlayışını getireceklerini söyledi.

HDP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı İstanbul Milletvekili Av. Züleyha Güler beraberinde HDP Gebze eş başkanı Damla Bağcı, Ebubekir Çoban, il yöneticisi Metin Fırat ve M. Ali Kömür gazetemizi ziyaret ederek  haber sorumlumuz  Cengiz Akgün’e açıklamalarda bulundu.

KADIN VE GENÇLER İÇİN PROJELER

Hiçbir ayrım gözetmeden herkese hizmet yapan halkçı belediyecilik anlayışını getireceklerini söyleyen Av. Züleyha Gülüm, “Halkı belediyecilik yapacağız.  Gençlerimize ücretsiz aşevleri, internet ve çamaşır haneler, kar amacı gütmeyen konut projeleri geliştireceğiz.  Kadın öncelik veren belediyecilik anlayışını yaygınlaştıracağız.  Her mahalleye kreş, çocuk yuvaları ve oyun alanları açacağız, kadınlara iş olanakları, sığınma evleri oluşturacağız. Engelliler meclisi oluşturacağız ve onların yaşamın içinde yer almasını sağlayacağız.”dedi.

HALK MECLİSLERİ

Halkın yönetime bizzat katılacağını ve mahallelerden halk meclisleri oluşturacaklarını ifade eden Büyükşehir adayı Züleyha Gülüm, “Yerel yönetim anlayışımızda halkın  yerel yönetimi denetleme, kararlara  katılımını sağlayacağız. Seçenler, seçilenleri denetlemeli bölge ile ilgili olarak alınacak kararlara  bölge insanları dahil edilmelidir.

Eşit parasız sağlık hizmetleri olacak, kütüphaneler ve bilim merkezleri kurulacak. Madde bağımlılığı ile mücadele merkezleri açılacak. Kooperatifler aracılığıyla üreticiden tüketiciye direk ulaşacak bir sistem kurulacak”dedi.

KOCAELİ’NİN SORUNLARI

Kocaeli’nin en önemli sorunları olarak trafik ve ulaşım olduğunu ifade eden Züleyha Gülüm, toplu taşımayı yaygınlaştıracaklarını,  çevre kirliliğine yönelik ise ciddi projeler geliştireceklerini vurguladı.

Kocaeli’nin tarihi ve kültürel bir dokuya sahip olduğunu belirten Züleyha Gülüm, “Ne yazık ki kentsel dönüşüm adı altında rantsal bir dönüşümle   Kocaeli’nin  kültürel ve tarihi dokusu yok edildi ve ediliyor. Çünkü bunların anladığı sadece  her tarafı betonlaştırmak”dedi.

HDP SİYASETİ BELİRLİYOR

HDP’ye yönelik olarak baskıların arttığına da dikkat çeken Züleyha Gülüm, “Ülkemiz de demokrasinin etkin ve güçlü olarak varlığını devam ettirmesi adına HDP olarak mücadele ediyoruz. Bundan iktidar partisi rahatsız oluyor çünkü seçimi kaybetmenin telaşı içindeler.

Batıda tabanda ittifak yaptık ve tabanımız kendi özgür iradesi ile kendi kararını veriyor”diye konuştu.

 

*Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.