Halkalı-Gebze hattında sona doğru

Halkalı-Gebze hattında sona doğru

Halkalı-Gebze arasında bulunan eski banliyö hatlarında 2013 yılından beri süren yenileme çalışmalarında artık  sona yaklaşılıyor.

Alınan bilgiye göre,   77 kilometrelik hattın yapım çalışmalarının yüzde 90'u tamamlandığı bildirildi.  Banliyö trenlerinin kullanacağı iki hattın yanı sıra, hatta hızlı trenlerin de kullanacağı bir hat daha eklendi. Hattaki yeni istasyon ve eski istasyonların restorasyon çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Hat boyunca trenlerin bakım ve onarımlarının yapılacağı  yerlerin yapım çalışmaları da hızla sürüyor. Bu yılın sonunda hizmete gireceği  açıklanan  hatta istasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından testlere başlanacak. Çalışmaların da tamamlanmasının ardından proje yıl sonunda halkın kullanımına açılacak.

GEBZE’DEN HALKALIYA 105 DAKİKADA SEYAHAT

Tren hatlarının tamamlanması ve Marmaray projesi ile entegrasyonu sağlandığında 43 İstasyonun bulunacağı Gebze’den Halkalıya 105 dakikada seyahat edilebilecek. Hatta Bakırköyden Bostancıya 37 dakika, Söğütlüçeşme-Yenikapı'nın seyahat süresi ise 12 dakika olaca

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.