Halk istemedi,çöp fabrikası ihalesi iptal edildi

Halk istemedi,çöp fabrikası ihalesi iptal edildi

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit'in Durhasan köyü bölgesinde daha önce kamulaştırılan alanlar ile, halen Orman İşletmesi'ne ait olan...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit'in Durhasan köyü bölgesinde daha önce kamulaştırılan alanlar ile, halen Orman İşletmesi'ne ait olan alanların bir bölümünde “Yap işlet devret” modeliyle ikinci çöp fabrikasının, yeni bir tesisin yapımı için ihale açmıştı.

Türkiye'de ilk katı atık bertaraf tesisi olan İzaydaş fabrikası Sefa Sirmen döneminde yine Durhasan bölgesinde yaptırılmış o dönemde şu an AKP'de siyaset yapan politikacılar tarafından çok eleştirilmiş uzun süre işletme lisansı vermemişti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  yetersiz hale geldiğini öne sürdüğü İzaydaş'ın yanına  2 nci fabrikayı kurmak için harekete geçmiş ancak kamuoyundan tepki çekmişti.


GERİ ADIM ATILDI

 

Geçtiğimi Cumartesi akşamı bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl başkanı Mahmut Civelek, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan 2.çöp fabrikası için kamuoyundan yükselen tepkileri değerlendirdi. Toplantı sonunda konuşan Karaosmanoğlu Bölge halkı istemiyorsa bende yapmam' diyerek ihaleyi iptal ettiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.