Halk Bankası'na ayakkabı kutuları fırlattılar

Halk Bankası'na ayakkabı kutuları fırlattılar

 İstanbul’da gerçekleşen ve aralarında Halk bankası genel müdürü, 3 bakanın oğlu, Fatih Belediye Başkanı ve tanınmış iş adamlarının da olduğu...

 

İstanbul’da gerçekleşen ve aralarında Halk bankası genel müdürü, 3 bakanın oğlu, Fatih Belediye Başkanı ve tanınmış iş adamlarının da olduğu yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan isimler Türkiye’yi adeta sarsmıştı. Operasyonun yankıları devam ederken yaşanan yolsuzluğu protesto etmek isten vatandaşlar Halk Bankası önüne ayakkabı kutusu fırlattılar.

 


Önceki akşam saat 18.00’de Cumhuriyet Parkı’nda toplanan vatandaşlar ülke gündemine oturan yolsuzluk operasyonu ile ilgili protesto gösterisi yaptı. Ağırlıklı olarak öğrencilerin olduğu protesto gösterisine, Fikir Kulüpleri Federasyonu, Öğrenci Kolektifleri, Emek Gençliği ve Liseli Meclisleri gibi öğrenci toplulukları destek verdi. Cumhuriyet Parkı’nda toplanan vatandaşlar sloganlarla tepkilerini dile getirdi. Bir süre slogan atan eylemciler ardından yürüyüşe geçti.
 
HALK BANKASINA TEPKİ GÖSTERDİLER
Cumhuriyet Parkı’ndan başlayan yürüyüş Fethiye Caddesi üzerinden Yürüyüş Yoluna kadar devam etti. Eylemciler Yürüyüş Yolu üzerinde bulunan Halk Bankası Şubesi önüne geldiğinde ise tepkilerini dile getirmek için şube önüne boş ayakkabı kutusu bıraktı. Operasyon kapsamında gözaltına bir bakanın oğlunun evinde yapılan aramalarda ayakkabı kutusu içinden 4 buçuk milyon dolar çıktığı iddia edilerek bu tepkiyi gösterdikleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.