“Haklarımızdan taviz vermeyeceğiz”

“Haklarımızdan taviz vermeyeceğiz”

 Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy, uyuşmazlığa giden toplu iş sözleşmesinde 2 bin 200 çalışanın haklarından taviz vermeyeceklerini...

 

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy, uyuşmazlığa giden toplu iş sözleşmesinde 2 bin 200 çalışanın haklarından taviz vermeyeceklerini söyledi.

BAŞKAN DEVREYE GİRSİN

Büyükşehir ve İSU'da çalışan 2 bin 200 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde yaşanan uyuşmazlık işçinin direncini kırmadı. Tıkanan toplu sözleşmeye başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun müdahil olması gerektiğini belirten Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy, Yerel-Sen'in mantığıyla sözleşmenin masada bitmeyeceğini savunuyor. 

 

ANLAŞMA SAĞLANAMAMIŞTI

İki aydır devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde 24 Ekim'deki son oturumda uyuşmazlık zaptı tutulmuştu. Yaklaşık 2 yıldır da Belediye-İş ve Hizmet-İş Sendikası arasındaki mücadele nedeniyle mağdur olan işçiler son görüşmeden anlaşma çıkmaması nedeniyle öfkeli. Haklarını isteyen işçiler, sözleşmenin masada bitmesini istiyor. Şube başkanı Ersoy da işçinin hakkını mutlaka alacaklarını söyledi.

 HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

 

İşçinin güvenini boşa çıkarmayacaklarını aktaran Ersoy, “İşverene sunduğumuz talepler işçinin talepleridir. 2 yıllık mağduriyetten sonra ücret teklifi tam bir hayal kırıklığı yarattı. Yerel-Sen'in talepleri kabul edilemez” dedi. Bildiğiniz gibi sendika 2012 için yüzde 15, 2013 yılı için yüzde 16 zam istemişti. Yerel-Sen ise 2012 yılı için yüzde 8, 2013 yılı için ise yüzde 4 zam teklif etmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.