AFAD’tan endüstriyel kazalar semineri

AFAD’tan endüstriyel kazalar semineri

AFAD Başkanlığı, Kocaeli’de 5 gün süren Endüstriyel Kazalar ve Tehlikeli Madde Taşımacılığına İlişkin Risk Değerlendirme semineri düzenledi.

 manset-(2)-006.jpg         

AFAD Başkanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinden 20 Kimya ve Çevre Mühendisi ve 5 Tüpraş personeli olmak üzere 25 kişiyle İzmit Ramada Plaza Hotel’de arasında Endüstriyel Kazalar ve Tehlikeli Madde Taşımacılığına İlişkin Risk Değerlendirme eğitimi gerçekleştirdi. “Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi ve Afet Yönetim Sisteminin Geliştirilmesi için Teknik Destek Projesi” kapsamında 5 gün süren eğitimde salınım, frekans değerlendirme, atmosfer türbülansı, taşımacılıkta risk değerlendirme metedolojisi, hata ağacı analizi, yayılma noktaları ve izole edilebilir bölümler başlıklarında yabancı eğitimcilerce sunumlar yapıldı.

VERİMLİ SONUÇLAR DOĞURMASINI DİLEDİ

Konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, seminerin kimyasal tesislerde ülkemizin başkenti konumunda olan Kocaeli’de organize edilmesinin sembolik anlamı olduğunu, bu nedenle seminere ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Tekoğul, “Ulaşım aksları bakımından da doğu-batı kesişiminde yer alan İlimizin tehlikeli madde taşımacılığı için de risk sarmalında olduğunu biliyoruz. Bu tür seminerlerle konunun tüm Türkiye’deki uzmanları, risk farkındalığını ilimizde kazanmış oluyor. Tehlike barındıran endüstriyel içerikli kazaların minimize edilmesi ve risk azaltma önlemlerinin alınması için altyapı işlevi görecek bu eğitimin verimli sonuçlar doğurmasını içtenlikle diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.