Zeytinoğlu; " Gençlere  istihdam sağlayamıyoruz"

Zeytinoğlu; " Gençlere istihdam sağlayamıyoruz"

  KSO Başkanı Zeytinoğlu işsizlik ve bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdiTUİK tarafından açıklanan ekim ayı işsizlik oranını değerlendiren...

 

 

KSO Başkanı Zeytinoğlu işsizlik ve bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

TUİK tarafından açıklanan ekim ayı işsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Ekim ayı işsizlik oranı geçen yılın aynı ayına göre 1,3 puan, bir önceki aya göre ise 0,5 puan yükselerek yüzde 11,8 olarak gerçekleşti. Bu oranın 2009 yılından sonra en yüksek ekim ayı gerçekleşmesi olduğunu görüyoruz. İşgücüne katılım oranının düşmüş olmasına rağmen işsizlik oranının yükselmesi ekonomideki daralmayı gösteriyor.” dedi.

 

Genç nüfustaki işsizlik oranının 1,9 puanlık artışına dikkat çeken Zeytinoğlu, “Genç nüfustaki işsizlik oranı 1,9 puan artarak yüzde 21,2 ile en yüksek seviyeye çıktı. Ne yazık ki genç nüfusumuza yeteri kadar istihdam sağlayamıyoruz. İşsizliğin kalıcı çözümünün yeni yatırımlar ve üretim artışıyla mümkün olacağını biliyoruz.” dedi.

 

-2016 yılı Bütçe 29,3 milyar TL açık verdi

 

Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan 2016 yılı bütçe rakamlarını da değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Aralık ayındaki 27 milyar TL bütçe açığı ile 2016 yılı toplam bütçe açığımız 29,3 milyar TL oldu. 15 Temmuz kalkışması nedeniyle revize edilen OVP’de öngörülen 34,6 milyar TL’nin altında bir bütçe açığıyla yılı tamamladık. Bütçe açığında birçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumdayız. Bu, ekonomimizin güçlü olduğunun bir göstergesidir. Umarız 2017 yılında denk bütçeyi yakalarız.” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.