Yunan başbakan: Türkiye’nin Avrupa rotasını destekliyoruz

Yunan başbakan: Türkiye’nin Avrupa rotasını destekliyoruz

Yunanistan'ın başbakanı Alexis Çipras, dün gece Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulundu. ABD temaslarını sürdüren ve ABD Başkanı Trump ile görüşenÇipras,...

Yunanistan'ın başbakanı Alexis Çipras, dün gece Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulundu. ABD temaslarını sürdüren ve ABD Başkanı Trump ile görüşen

Çipras, "Türkiye'nin Avrupa'ya dönük perspektifini koruması gerek. Bu konuda Türkiye'yi destekliyoruz" ifadesini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, Salı günü ABD Başkanı Donald Trump ile Washington’da görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye’nin AB sürecine destek verdi. Yunanistan'ın Türkiye'nin Avrupa rotasını desteklediğini belirten Tsipras, NATO içerisinde yer almaya devam etmesinin de önemli olduğunu kaydetti.

Trump ile görüşmesi sonrasında Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Tsipras, “Türkiye'nin Avrupa rotasını desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

Yunanistan Başbakanı, Türkiye'ye bölgesel bir güç olarak saygı duyduklarını ifade ederek, Türkiye’nin Avrupa perspektifine yönelmeye devam etmesi gerektiğine inandıklarını belirtti. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında Yunanistan'a kaçan ve Ankara’nın iade talebine rağmen Türkiye’ye verilmeyen Türk askerleri sebebiyle gerilmişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.