Yavuzselim ve Hürriyet’e daire tapusu verilecek!

Yavuzselim ve Hürriyet’e daire tapusu verilecek!

 Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Yavuzselim ve Hürriyet Mahallesi sakinlerine arsa değil daire tapusunun verileceğini söyledi.Gebze Belediye Meclisi...

 

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Yavuzselim ve Hürriyet Mahallesi sakinlerine arsa değil daire tapusunun verileceğini söyledi.

Gebze Belediye Meclisi bugün yapılan oturumunda çeşitli gündem maddeleri karar bağlandı. Meclis oturumu sonrası CHP’li Meclis Üyesi Salih Işık’ın sorusunu cevaplandıran Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Yavuzselim ve Hürriyet’e arsa değil daire tapusu verileceğin ileri sürdü. Bugünkü durumda sosyal donatı alanlarında kalanlara tapu verilmesinin mümkün olmayacağını söyleyen Köşker, “Elinde tapu tahsis belgesi olana bile tapu veremiyorsunuz, tapusu olmayan zaten hiç tapu alamıyor. Bu haliyle yüzde 52 ve 54’üne tapu veremiyoruz. Yeniden 60306’ya döndük ve herkese tapu vereceğiz ama toprak tapusu yerine daire tapusu vereceğiz” dedi.

SEÇİMDEN SONRA FARKLI ŞEYLER SÖYLÜYOR

Meclis oturumunu izleyen CHP Gebze İlçe Başkanı Av. Recep Dursun ise Köşker’in söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Dursun; “2014 yerel seçimleri öncesi toplantı yaptı ve seçimden bir an sonra tapular hazır dedi ve bir de kurban kestiler. Şimdi de ben bunu hiç söylemedim diyor. Ben aldatmadım, kaldırmadım diyorsa bunu da Yavuzselim ve Hürriyet sakinlerinin ve vatandaşların insafına bırakıyorum. O günkü defalarca söylediklerinden farklı şeyleri söylüyor. Tapu verilmez diye bir olay yoktur, önemli olan niyettir,  6292 de 6306 da engel değildir. Önemli olan tercih ve niyettir” dedi.

MUHALEFETİN ÖNERİSİ DİKKATE ALINMALI

CHP Grup sözcüsü Salih Işık ise yeni dönemde muhalefetin önerilerinin dikkate alınmasını istedi. Kent konseyini bir yıldır oluşturulamadığın söyleyen Işık, “Bize yetki verin bir buçuk ayda tarafsız bir kent konseyi oluşturalım” dedi. Kent meydanı Ziraat bankası yanındaki binalarının boş olmasına da tepki gösteren Işık, “Sorun kimde ise bize de söyleyin de bilelim” dedi.  Köşker ise burasının kuyumcular çarşısı yapılacağını belirtti.

CHP’li meclis üyesi Eşref Emin Güzey ise belediye karşısında yeni boyanan binaların renklerinin manidar olduğuna dikkat çekti ve “Bu renkler size soruldu mu yoksa satılmayan boyalarla mı bu işler yapılıyor” dedi.

CHP’li meclis üyelerinin sorularını cevaplayan Köşker, Cuma pazarı, gazilerdeki Cuma pazarı ve pazartesi pazarlarının kaldırılarak eski cirit alanının bulunduğu yeni Pazar yerine taşınacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.