Vatandaşı başbakanın iftarına almadılar!

Vatandaşı başbakanın iftarına almadılar!

 Başbakan Binali Yıldırım Ulus Mahallesinde halk iftarına katıldı. Yıldırım’ın gelişi öncesi birçok noktada yollar kapatılırken, vatandaşların...

 

Başbakan Binali Yıldırım Ulus Mahallesinde halk iftarına katıldı. Yıldırım’ın gelişi öncesi birçok noktada yollar kapatılırken, vatandaşların bir bölümünün de iftar alanına alınmaması büyük tepki topladı.

Başbakan Binali Yıldırım dün akşam Ulus Mahallesi’nde baldızı Tülin Yıldırım adına yaptırılan Kız Kur'an Kursu önünde geleneksel olarak düzenlenen sokak iftarına katıldı. Yavuzselim ve Hürriyet Mahallesi sakinlerinin yanı sıra Gebze çevresinden de çok sayıda vatandaşın katıldığı programda iftardan önce kapıların kapatılması ile birlikte polis ve vatandaşlar sık sık tartışma yaşadı. Program öncesi Yavuzselim ve Hürriyet Mahallesi’ne giden ve toplu taşıma araçlarını kullanan yüzlerce vatandaş, yolların kapatılması dolayısı ile büyük mağduriyet yaşadı.

ÇAĞIRDINIZ, İÇERİ ALMIYORSUNUZ!

İftar programından yaklaşık bir saat önce ise alana kimsenin alınmaması büyük tepki topladı. Yer olmadığı gerekçesiyle arama noktalarından geri çevrilen vatandaşlar ise olaya tepki gösterdi. Bir grup vatandaş; “Bizi buraya davet ediyorsunuz ama içeriye almıyorsunuz, biz buraya yemek için gelmedik, davet edildiğimiz için geldik” diyerek polislere ve görevlilere tepki gösterdiler. Bazı görevliler ise; “adamın eşini ve çocuklarını içeri aldık kendisi dışarıda kaldı, böyle saçmalık olmaz. Vatandaşla bizi karşı karşıya getiriyorsunuz” diyerek diğer görevlilere sitem ettiler.

BAŞBAKAN’IN YOLUNU KESMEK İSTEDİLER!

Şehit Mehmet Kartal Caddesi üzerinden iftar programına alınmayan bir grup vatandaş ise Başbakan Yıldırım’ın önünü kesmek istedi. Yola barikat koymak isteyen ve başbakan Yıldırım’ın geçişini engellemek isteyen vatandaşların bu tutumunu gören görevlilerin ise Başbakan Yıldırım’ı anayoldan değil de Yavuzselim Mahallesi kısmında kalan dar bir sokaktan iftar alanına girmesini sağladılar. Program öncesi ve sonrası bölgede polis helikopterlerinin sık sık uçuş yaptığı görüldü. Öte yandan TRT ve Anadolu Ajansı dışındaki tüm gazetecilerin de tören alanına alınmaması büyük tepki topladı.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.