Valilikten bayram önlemleri

Valilikten bayram önlemleri

 Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı nedeniyle ilimizde vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi...

 

Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı nedeniyle ilimizde vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşların istek ve şikâyetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından Kocaeli Valiliği tarafından bir dizi önlemler alındı.

Buna göre alınan tedbirler şöyle sıralandı,”  İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgelerinde umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde denetime ağırlık verecek, devriye hizmetlerini artıracak, trafik kontrollerini mevcut genelgeler ve emirler doğrultusunda sürdüreceklerdir. Trafik akışının düzenli sağlanması için gerekli tedbirler alınacaktır. Bayram öncesi ve dönüş sırasında otoyol, D-100 ve D-130 karayollarında ekip sayıları artırılacak ve riskli noktalarda ekip bulundurulacak.

Bayram öncesi ve sonrası oluşacak yoğunluk da dikkate alınarak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından TEM Otoyolunda 24/06/2017 – 28/06/2017 tarihleri arasında İstanbul- Ankara istikametinde ve 28/06/2017 tarihinde Ankara-İstanbul istikametinde her 5 km. de bir trafik ekibi görevlendirilerek denetim yapılacaktır.

 

BELEDİYELER, SEDAŞ VE TELEKOM

 

Belediye Başkanlıkları, iş yeri denetim faaliyetlerine ağırlık verecek, yangın, kanalizasyon ve su arızalarına karşı mevcut planlarını gözden geçirecek, nöbetçi ekipler takviye edilecek, olası durumlara karşı hazırlıklı olacaklardır. Halkın istek ve şikâyetlerini bildirecekleri telefon numaraları yazılı ve görsel medya aracılığı ile vatandaşlarımıza duyurulacaktır.

Herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması için SEDAŞ  Haberleşmenin sağlıklı bir şekilde sağlanabilmesi için  tarafından gerekli tüm tedbirler alınacak.

İl Sağlık Müdürlüğü acil servis hizmetlerine önem vermek suretiyle, nöbet hizmetlerinin aksamaması için gerekli tedbirleri alacaktır. Hastane ve diğer sağlık birimlerinde hizmetlerin kesintisiz yürütülmesi için personel planlaması yapılacaktır. 112 Acil Servis hizmeti aksatılmadan yürütülecektir.

 

DENETİMLER SÜRECEK

 

İlimizde faaliyet gösteren lokanta, pastahane, fırın gibi gıda maddeleri üreten işyerleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve belediye zabıta ekiplerince etkin bir şekilde denetlenecektir. Bayram öncesi vatandaşlarımızın alışverişlerini güven ve huzur ortamı içerisinde yapmalarını temin açısından güvenlik güçleri ve belediye zabıtaları denetimlerini sıklaştıracaklardır. İlçe Kaymakamlıkları da belirtilen hususlarla ilgili olarak benzer tedbirleri alacak ve uygulayacaklardır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.