Uzun bir aradan sonra Malta’da kritik buluşma!

Uzun bir aradan sonra Malta’da kritik buluşma!

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, cuma günü Malta’da başlayacak gayriresmi nitelikli bir toplantıda Türkiye gündemiyle toplanıyor. Son dönemde yaşanan...

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, cuma günü Malta’da başlayacak gayriresmi nitelikli bir toplantıda Türkiye gündemiyle toplanıyor. Son dönemde yaşanan gelişmeler ışığında ilişkilerin mevcut durumu ve geleceği konusunda net bir pozisyon belirlemeye çalışan Avrupa Birliği, özellikle 16 Nisan referandumu sonrasında ilk kez toplu bir değerlendirme yapma fırsatı bulacak.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları uzun bir aradan sonra Malta'da bir araya geliyor. Toplantının gündem başlıklarından biri Türkiye'yle ilişkilerin geleceği olacak. Toplantıya Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da katılıyor.

Amerikanınsesi’nde yer alan habere göre, toplantı oldukça önemli çünkü şu ana kadar üye ülkelerden gelen ulusal açıklamaların ötesine geçilerek Avrupa Birliği düzeyinde bir pozisyon oluşturulmasına olanak sağlayacak.

Türkiye'deki gelişmeler ve bunların Brüksel ile Ankara arasındaki ilişkiler üzerindeki etkisi konusunda Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında tam bir konsensüs olduğunu söylemek oldukça zor.

Toplantıyı asıl önemli kılan unsurlardan biri ise Türkiye'nin de dışişleri bakanı düzeyinde katılım sağlayacak olması. Avrupa Birliği, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na resmi daveti Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini aracılığıyla geçtiğimiz haftalarda yapmış ve bu katılıma verdiği önemi net şekilde hissettirmişti.

"Kaynak:Sözcü"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.