“Türkiye sömürülen  bedenler ülkesi oldu”

“Türkiye sömürülen bedenler ülkesi oldu”

  ** CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar OHAL süreci ile birlikte grevin hak arayışların ve en önemlisi Adalet’in yok edildiğini...

 

 

** CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar OHAL süreci ile birlikte grevin hak arayışların ve en önemlisi Adalet’in yok edildiğini belirterek AKP’nin Türkiye'yi bedeni sömürülen insanların ülkesi hâline getirdiğini söyledi.

 

CHP milletvekili Haydar Akar  TBMM’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesine ilişkin Kanun Tasarısı görüşmeleri sürerken söz alarak görüşlerini açıkladı.

Yapılacak olan değişikliklerin Türkiye’de yatırıma katkı sunmayacağının altını çizen Akar şunları söyledi;  “Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden OHAL sürecine değinen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; sendikacılığın, hak arayışının yok edildiği belirterek OHAL’i getirip sermayaye Selam çakarak’ Bakın güllük gülistanlık bir ortam yarattık, grev yok, işçi hakları yok, kimse sesini çıkarmıyor yani Türkiye’yi bedeni sömürülen bir ülke haline getirdik’ dediniz. Ancak yatırımcının da Adalet istediğini unuttunuz “

Akar, her fırsatta faizden şikayetçi olan Cumhurbaşkanına da seslenerek, ‘'. Hani, bağırıyor ya Recep Erdoğan: "Faiz, faiz, faiz..." diye. Elini tutan mı var? Bu kadar düzenleme yapıyorsunuz, torba kanun çıkartıyorsunuz; niye bir kanun çıkartıp faizleri düşürmüyorsunuz, niye düşürmüyorsunuz? Faiz lobileri yarattınız, yatırıma gitmesi gereken paraların tümü, yatırıma gitmesi gereken her şey o faizci, rantçı kesime aktarılıyor. ‘Bir ülkede demokrasi yoksa, adalet yoksa yatırım beklemeyin, böyle ufak tefek şeylerle de kimsenin yatırım yapacağını düşünmeyin diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.