“Türkiye insan hakları ihlalleri yaşıyor”

“Türkiye insan hakları ihlalleri yaşıyor”

 CHP milletvekili Haydar Akar 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.Akar açıklamasında, “ Türkiye İnsan Hakları Evrensel...

 

CHP milletvekili Haydar Akar 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Akar açıklamasında, “ Türkiye İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almasına rağmen; 15 yıllık AKP iktidarında baskı kuran, kutuplaştıran ve yok sayan bir yönetim anlayışı ile içeride ve dışarıda izlenen yanlış politikalar sonucu insan haklarını en çok ihlal eden ülkeler arasında yer almaktadır.

FETÖ ile mücadele bahanesiyle ilan edilen olağanüstü halin hukuksuz uygulamaları ve kanun hükmünde kararnameler ile sırf yönetime muhalif olduğu gerekçesiyle binlerce insan keyfi olarak göz altına alınmış, işinden ihraç edilerek kıyıma uğratılmıştır. Birçoğu olağanüstü hal nedeniyle henüz yargılanamadan sonu belirsiz bir şekilde cezaevlerinde tutulmaktadır. İçinde bulunduğumuz bu dönem insan hakkı ihlalinin en çok yaşandığı dönemlerden biridir. Bizler tüm baskılara rağmen insan hakları ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, İnsan haklarının özgürce yaşanabildiği günlerin özlemi ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde bir kez daha barış, demokrasi ve adalet dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.