Türkiye birincisi Çayırova’dan!

Türkiye birincisi Çayırova’dan!

   “Su Kaşifi” programının Türkiye birincisi Kocaeli’den Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu oldu. Aynı okulun Su Kaşifi ekibi, Ekim ayında...

 

 

 “Su Kaşifi” programının Türkiye birincisi Kocaeli’den Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu oldu. Aynı okulun Su Kaşifi ekibi, Ekim ayında uluslararası finalde Türkiye’yi temsil edecek.

 

HSBC Su Programı kapsamında; Türkiye’de Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı tarafından yürütülen “Su Kaşifi” programının üçüncü dönem ülke finaline kalan 6 okul arasından, Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu Türkiye birincisi seçildi. Okulun Su Kaşifi ekibi, Ekim ayında 11 ülkenin katılacağı uluslararası finalde Türkiye’yi temsil edecek. 8-14 yaş grubu öğrencilerin su tasarrufu ve suya erişim konularında farkındalık kazanmasını hedefleyen programa bu sene; 25 ilden 215 ilkokul ve ortaokul kayıt oldu. 3 yılın sonunda programda toplam 7 bin öğrenci; kendi okulları, aileleri ve çevrelerinde su bilinci oluşturmak için projeler geliştirdi. Bu öğrenciler çalışmalarıyla yaşadıkları bölgelerde büyük bir etki yaratarak 42,000 kişiye ulaştı. Ayrıca başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken 16 Su Kaşifi okulunda; su temalı şarkılar, oyunlar, tiyatro gösterileri, sergiler, yarışmalar içeren Su Festivalleri düzenlendi.

 

Su Kaşiflerimizle gurur duyuyoruz

HSBC Türkiye Kurumsal İletişim Grup Başkanı Pınar Türker Su Kaşifi programına ilişkin; “su sıkıntısının küresel bir sorun olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “HSBC Türkiye olarak eğitim, toplum ve çevre konularında yürüttüğümüz projelerle yaşadığımız toplum için değer yaratmaya çalışıyoruz. HSBC Grubu tarafından 2012 yılında dünyanın farklı noktalarındaki su kaynaklarının korunması için başlatılan “HSBC Su Programı’nın bir parçası olan ‘Su Kaşifi’ programı ile çocuklarımızın ne kadar mükemmel bir takım çalışması gerçekleştirebildiklerine, ne kadar yaratıcı olabildiklerine ve suyun geleceğimiz için önemi konusunda ne kadar bilinçli ve duyarlı olduklarına tanık olduk.” Dedi.  Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı Su Kaşifi Program Yöneticisi Şadan Ertekin Mis ise “Mikado olarak 10 yıldır sosyal etkisi yüksek projeler geliştiriyor, yürütüyoruz. 3 yıldır Türkiye’deki yürütücülüğünü üstlendiğimiz Su Kaşifi programı da ülkemizdeki okullar tarafından son derece sahiplenilmiş ve sadece öğrencilerde değil üç yılda 42 bin bireyde suyun önemi konusunda bilinç yaratmıştır. Programda üç yılı geride bırakırken, kazanılmış olan ivme ve motivasyonla dördüncü yılda da programa devam etmek istiyoruz.” Dedi.

Su bilincinin daha fazla olduğu bir dünyaya öncü olmaları için öğrencileri destekleyen Su Kaşifi programı ile su tasarrufu, temiz su ve suya erişim gibi konularda projeler geliştirmesi hedefleniyor. Dünyanın karşı karşıya olduğu temiz su kaynaklarının azalmasına dikkat çekmek için başlatılan programa katılan öğrenciler; evde, okulda ve sosyal yaşamlarında su sorunları üzerine ortak eylemde bulunmalarına izin veren web tabanlı programla, hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı yakalıyor. Su Kaşifi programı; çocukların su bilinçlerini geliştirmelerinin yanı sıra sunum yapma, eleştirel düşünce, proje yönetimi ve ekip çalışması gibi yaşam becerileri kazanmalarına da katkıda bulunuyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.