“Tüm terör örgütleriyle hukuk içinde mücadele edilecek”

“Tüm terör örgütleriyle hukuk içinde mücadele edilecek”

KOCAELİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI MEHMET ALİ KURT:   Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kocaeli Baro Başkanlığı yeni adli yılı açılışı...

KOCAELİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI MEHMET ALİ KURT:

 

 

 

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kocaeli Baro Başkanlığı yeni adli yılı açılışı sebebiyle Atatürk Anıtına çelenk sundu. Ardından Kocaeli Adliyesi içerisinde bulunan hakim ve savcı yemekhanesinde bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Törene; Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Başsavcı Vekili Erdal Yücel, Adalet Komisyon Başkanı Muhittin Paça, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, Kocaeli Baro Başkan Yardımcısı Nuri Almaz, hâkimler, savcılar, adliye personeli ve avukatlar katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik, sosyal ve üniter yapısını, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ve hukuk düzenini korumak, yargının en vazgeçilmez sorumluluğudur. Bu bağlamda; Yargı teşkilatı olarak FETÖ/PDY başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle hukuk sınırları içinde sonuna kadar mücadele etme kararlılığımız devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.