TSE Gebze’den Suudilere hizmet

TSE Gebze’den Suudilere hizmet

 Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Suudi Arabistan laboratuvar sisteminde dünyada en kapsamlı onaylanmış laboratuvar olarak hizmet vermeye başladı.TSE'den...

 

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Suudi Arabistan laboratuvar sisteminde dünyada en kapsamlı onaylanmış laboratuvar olarak hizmet vermeye başladı.

TSE'den yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı başında Türk Standardları Enstitüsü Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Enerji Verimliliği İhtisas Laboratuvarları, Suudi Arabistan Standart Kuruluşu (SASO) tarafından SL&S (SaudiLabelandStandards) çerçevesinde Onaylanmış Laboratuvar olarak atandı.

Böylece TSE, soğutucular, çamaşır makineleri, klimalar ve elektrik motoru ürünlerinin enerji performansı ve enerji etiketlemesi deney faaliyetlerinde de SASO tarafından Onaylanmış Laboratuvar olarak tümünden atanan Türkiye'de ve bölgemizde ilk ve tek kuruluş oldu.

Bu yetki çerçevesinde; Soğutucular, çamaşır makineleri, elektrik motorları TSE Gebze Kalite Kampüsünde, Klimalar ise TSE Tuzla Kampüsünde bulunan laboratuvarlarda test edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.