TMMOB’dan  ‘Hayır’ kararı

TMMOB’dan  ‘Hayır’ kararı

KOCAELİ’DE KOORDİNASYON TOPLANTISI:Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), ilimizdeki il koordinasyon kurulu toplantısını Mimarlar Odası Taş...

KOCAELİ’DE KOORDİNASYON TOPLANTISI:

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), ilimizdeki il koordinasyon kurulu toplantısını Mimarlar Odası Taş binada gerçekleştirdi. Toplantıda  yeni anayasaya Hayır kararı çıktı.

“Cumhuriyet, Demokrasi ve Laiklik için Hayır” sloganı altında bir araya gelen kalabalığa; TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Korkmaz, TMMOB İkinci Başkanı Züber Ayder, Kocaeli MMO Başkanı Ünal Özmural, eski Milletvekilleri Bekir Yurdagül, Ali Haydar Konca, CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, KESK’e bağlı sendikaların başkanları ve TMMOB’a bağlı odaların yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Programın açılış konuşmasını kısa cümlelerle yapan Kocaeli MMO Başkanı Ünal Özmural, “ Sizlerle burada olmaktan oldukça mutluyum. Bildiğiniz gibi 16 Haziran’da referanduma gidiyoruz. Biz TMMOB olarak geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda güçlü bir şekilde,”hayır”ı destekleyeceğimizi tüm kamuoyuna açıklamıştık. Buradan tekrar ve tekrar sesleniyoruz. Yeni anayasaya hayır” dedi.

 GERİLİM YAŞANDI

Özmural’ın ardında söz alan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Korkmaz, ”Ülkemizin yönelimini, halkımızın ve mesleğimizin geleceğini belirleyecek Anayasa değişikliği referandumuna gün geçtikçe yaklaşmaktayız. Meclisteki görüşmelerin başlamasından günümüze kadar birçok gerilim yaşanmış, bu süreçte bizim de içinde olduğumuz ayrı ayrı emek ve meslek örgütleri, demokratik kuruluşlar ve barolar görüşlerini dile getirememiştir” ifadelerine yer verdi.

 BASKI ALTINDAYIZ

Baskı altında bir süreç geçirdiklerini tekrar hatırlatan Korkmaz, “ Referandum çalışmaları iktidarın baskısı altında, antidemokratik koşullarda yürütülmektedir. Devlet olanakları ile evet mitingleri düzenlenirken hayır çalışmaları valiliklerce keyif olarak yasaklanmakta ve engellenmektedir. Hayır çalışması yapanlar terörist, vatan haini gibi suçlamalarla karalanmakta, bizzat iktidar temsilcileri tarafından hedef gösterilmektedir” dedi.

 ÜLKE HAYIR SESİ İLE YANKILANIYOR

Konuşmasını sürdüren Korkmaz, “Hayır seçeneği iktidarın baskısı altında olmasına rağmen giderek büyümekte, korku rüzgarı bu defa tersine esmektedir. Yıllarca baskı ve korku ile halkı terbiye etmeye çalışanlara yanıt hayır ile verilmektedir. Sanal düşmanlar, gerçek dışı hikayeler ve provokasyonlar tutmamaktadır. Edirne’den Kars’a ülkenin her karışı hayır sesi ile yankılanmaktadır” sözlerini kullandı.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.