TAYSAD’tan ihracatı ikiye katlayacak çözümler

TAYSAD’tan ihracatı ikiye katlayacak çözümler

  T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle, Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından düzenlenen...

 

 

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle, Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından düzenlenen ‘Otomotiv Tedarik Sanayi Zirvesi’, yüksek teknolojiye geçişteki somut adımları belirlemek amacıyla Bakan Dr. Faruk Özlü ve sektör temsilcilerini bir ara getirdi. Bursa’da gerçekleşen Otomotiv Tedarik Sanayi Zirvesi’nde Türk otomotiv sektörünün tüm kıtalarda aktif olduğunu belirten TAYSAD Başkanı Alper Kanca, “Artık hem Türkiye’de hem de yurt dışında güçlü olmak zorundayız. Sadece Türkiye’de güçlü olarak ayakta kalamayız. Ülkemizde yatırım yapabilmek için yurt dışında da güçlü olmak gerekiyor. Kendimizle övünüyoruz ve bunda biraz da haklıyız. Avrupa’da ticari araç üretiminde 1, otomobil üretiminde ise 7. Sıradayız. Toplam üretimde ise dünya 14.’süyüz. Bunlar gerçekten önemli başarılar. Başarılarımızla övünmek hakkımız; ama biz otomotiv tedarikçileri sadece övünmüyor, yeni başarı hikâyeleri yazmaya da devam ediyoruz.” dedi.

OTOMOTİV, AR-GE FAALİYETLERİNİN MERKEZİ OLDU

Otomotivde yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu belirten, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlı Dr. Faruk Özlü, “Otomotivde bütün ezberler bozuluyor. Klasik araç dünyasının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Gelişmiş ülkeler yakın gelecekte benzinli ve dizel araçların kullanımını yasaklayacaklarını açıkladılar. Dünyanın bir numaralı otomobil üretici Çin sıfır emisyon planını açıkladı. Bu vizyon değişimiyle birlikte otomotiv dünyası yeni bir yöne doğru kaymaya başladı. Çok sayıda teknoloji şirketi otomotiv sektörüne girdi. Bu sayede otomotiv sektörü Ar-Ge faaliyetlerinin merkezi haline geldi. Dijitalleşme otomotivin her parçasına dokunmaya başladı. Bundan sonra dijital dönüşümü belirleyenler otomotiv sektörünün geleceğini de belirleyecekler.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.