Tatbikat gerçeğini aratmadı

Tatbikat gerçeğini aratmadı

  **Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanların acil durumlara karşı hazırlıklı olmaları amacıyla deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi....

 

 

**Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanların acil durumlara karşı hazırlıklı olmaları amacıyla deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta depremde yaralananlar binadan tahliye edilerek, ilk müdahalede bulunuldu.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit'te bulunan ana hizmet binasında sabah deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği merkez üssü Gölcük olan 6.8 büyüklüğündeki deprem 20 saniye sürdü. Binada çalışanlar kısa sürede binadan dışarı çıktı. Bina boşaltıldıktan sonra Acil Durum Yönetim Masası, Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol tarafından oluşturuldu. Doğan Erol, acil durum ekiplerini alana davet ederek, binada görevli personelin sayımının yapılmasını istedi. 3 personelin eksik olduğu belirlendi. Kontrol sırasında binada kalan 3 personel bulundu. Yaralı personel itfaiye ekiplerince merdivenli araçla binanın çatısından indirildi. Tatbikatta senaryo gereği yaralanan personellerin aileleri aranarak sağlıkları hakkında bilgi verildi. 30 dakika süren başarılı tatbikat gerçeği aratmadı.

TATBİKATLAR ÖNEMLİ

 

Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol tatbikatın ardından personele yönelik yaptığı konuşmada, Kocaeli olarak geçmişte depremden dolayı çok acılar yaşadıklarını belirterek, "Deprem ilk başladığı anda panik hallerini hızlı bir şekilde atlatmalıyız. Binayı birbirimize zarar vermeden terk etmeliyiz. Daha sonrasında hızlı bir şekilde koordineli olarak varsa içeride kalan arkadaşlarımızı kurtarmalıyız. Bu tatbikatlar olası bir afette doğru hareket etmek çok önemli" dedi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.