Tarhan’dan yenilenebilir enerji önerisi

Tarhan’dan yenilenebilir enerji önerisi

  CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Yenilenebilir Enerji Malzemeleri üretimi yapan firmalara kolaylık sağlaması ile ilgili Kanun Teklifi vererek...

 

 CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Yenilenebilir Enerji Malzemeleri üretimi yapan firmalara kolaylık sağlaması ile ilgili Kanun Teklifi vererek konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Tahsin Tarhan “Son verilere göre Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı %73’tür. Bununla birlikte Türkiye, enerji ekipmanları açısından da büyük oranda yurt dışı firmalara bağımlı durumdadır. Enerji ekipmanları sektörü, enerji sektörünün gelişimine doğrudan bağımlı olan bir sektördür ve ekipmanların üretiminde kullanılan malzemeler ve teknoloji gereği imalat sanayinin pek çok alt dalıyla ilişki içerisindedir. Bunun için yenilenebilir enerji malzemeleri üreten yatırımcıların desteklenmesi gerekmektedir.” Dedi.

SAMAN İTHAL EDEN POLİTİKALARDAN VAZGEÇİP ENERJİ YATIRIMLARI YAPMALIYIZ

Tahsin Tarhan “ Maalesef Türkiye’nin potansiyeli değerlendirilemiyor. Geldiğimiz noktada tüm dünya teknoloji çağını yaşarken biz saman ithal etmeye başladık. Tüm bunların sebebi olan yanlış politikalardan bir an önce vazgeçerek, enerji yatırımlarını arttırmamız ve destek olmamız gerekiyor.” Dedi.

Tahsin Tarhan;  “Gelişmiş ve petrolü olan ülkeler bile planlamalarını yenilenebilir enerji kaynakları üzerine yapıyor. Elektrikle çalışan toplu taşıma araçları yavaş yavaş kullanım sıklığını arttırırken, iktidar yetkilileri “6 ay sonra Türkiye’nin kalbi olan İstanbul’a elektrik veremeyebiliriz” diye açıklama yapıyorlar. Enerji politikalarında tunç devri kadar gerideyiz. Yatırımcımız teşvik etmek bu konuda üretim yapan sanayicimize can suyu olabilmesi amacıyla kanun teklifi hazırladık. Umarım iktidar, her zaman yaptığı gibi bu durumu da görmezden gelmez” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.