Tapu için yürüdüler!

Tapu için yürüdüler!

 Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi sakinleri dün bir kez daha bir araya geldi. Yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe geçen vatandaşlar, bir an...

 

Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi sakinleri dün bir kez daha bir araya geldi. Yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe geçen vatandaşlar, bir an önce tapuların verilmesini istediler.

Gebze’de kangren haline dönüşen Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi tapu sorunu için dün Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu tarafından yeniden toplantı düzenlendi. Hürriyet Mahallesi Ahmet Penbegüllü kültür salonunda düzenlenen toplantıya CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, İlçe Başkanı Musa Yılmaz, SP İlçe Başkan Vekili Eyüp Özmen, ÖDP ve EMEP yöneticileri ile muhtarlar, STK Başkanları ve iki bine yakın vatandaş katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı platformun avukatı Recep Dursun yaptı. 6336 sayılı yasanın kentsel dönüşümle mücadele yasası değil, rantiyecilerin önünü açma yasası olduğunu söyleyen Dursun, bölge halkına enkaz bedeli ödenerek göçe zorlanacağını ifade etti. CHP’nin mecliste dört önergesinin reddedildiğini de söyleyen Dursun, mücadelenin bırakılmaması çağrısı yaptı. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise Kartal Belediyesinde tapu tahsis belgesi olmayanlara bile nasıl tapu verildiğinin kendilerine anlatıldığını belirterek, “Mübarek Ramazan ayında başbakan bile söz verdi ama yerine getirilmedi. Tüm haklarınızı alıncaya kadar yanınızda olacağız, kim bu milletin hakkına hukukuna el uzatırsa o elleri kırmasını biliriz. Bu rantiyecilere sizi ezdirmeyeceğiz” dedi.  Milletvekili Tahsin Tarhan ise, geçmişte Beylikbağı bölgesinde yaşadığını ifade ederek; “Kendi imkanlarımızla buraları yaptık ama şimdi elimizden almak istiyorlar. Şimdi buralar çok değerlendi. İmar ve tapu izni vermiyorlar, buralara milyon dolarlık evler yapmak istiyorlar. Emek ve İnönü kazandı, siz de kazanacaksınız. Sizin hakkınızda gözü olanların gözünü parmağınızla çıkartın. Hep birlikte sonuna kadar sizinle mücadele edip, tapuları da imar iznini de söke söke alacağız” dedi. Daha sonra yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Milletvekilleri araya girince çok sayıda bölge sakini Hürriyet Mahallesi üzerinden Yavuzselim son durağa kadar sloganlar atarak yürüyüşe geçti.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.