Sürücü kursları federasyonu Bursa’da iftar verdi

Sürücü kursları federasyonu Bursa’da iftar verdi

 Marmara Bölgesi Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Bu yıl geleneksel iftar yemeğini Bursa’da verdi. Marmara Bölgesini kapsayan illerden...

 

Marmara Bölgesi Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Bu yıl geleneksel iftar yemeğini Bursa’da verdi. Marmara Bölgesini kapsayan illerden yoğun bir katılımla gerçekleşen iftar programına, Ankara Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanı Ercan Alpay, Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, İstanbul Federasyon Başkanı Murat Tekin, İl, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu’dan Dernek Başkanları ve Sürücü kursları kurucuları ve öğretmenleri katıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen programda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Yemekte konuşan Federasyon Başkanı Gebzeli Ali Rıza Coşkun; “Son yıllarda yapılan yönetmelik değişiklikleri ile Sürücü kurslarının kurumsal bir yapıya kavuştuğunu, teorik ve direksiyon eğitimlerinin arttığını, kursiyerlerin aldıkları eğitimler sonucu araç kullanmayı tamamen öğrendiklerini, kurslardan korkmamaları gerektiğini söyledi. Sürücü kurslarının bir okul gibi çalıştığını vurgulayan Coşkun, her yaş ve seviyedeki kişilere farklı eğitimler verilerek, ister manuel, ister otomatik araç kullanmaları da sağlanmaktadır.” Dedi.

SINAV SORULARININ FORMATI DEĞİŞİYOR

Coşkun ayrıca; “Değişen teorik sınav soruları ilk kez 29 Temmuz’da yapılacak sınavda uygulanacaktır. Daha basit ve daha anlaşılır bir şekilde hazırlanan sorular, görsel ağırlıklı ve her seviyedeki kursiyerin rahatlıkla anlayabileceği şekilde olacaktır” dedi. Coşkun yaptığı konuşmada ayrıca; Gebze’de, Gebze Ticaret Odası tarafından yapılacak olan e-sınav merkezinin önümüzdeki aylarda faaliyete başlayacağını, bu merkezimiz sayesinde haftanın her günü e-sınav yapılabileceğini, kursiyerlerin 1 ayda ehliyet alabileceğini söyledi.

Yemekte Daire Başkanı Ercan Alpay ve Konfederasyon Başkanı İsmail Yılmaz da birer konuşma yaparak, sektörün gün geçtikçe daha iyiye doğru gittiğini, sürücü kurslarında verilen eğitimler sayesinde, trafik kazalarının ülke genelinde azaldığını, bilinçli sürücülerin yetiştiğini ve trafikte gözle görünür bir iyileşme yaşandığını vurguladı.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.