Sürgün ve göç başlayacak!

Sürgün ve göç başlayacak!

Haber/Mustafa ArslanHürriyet ve Yavuzselim mahalleleri için 6306 sayılı yasa uygulamasının startı verildi. Av. Recep Dursun, kanser virüsünün enjekte edilmeye...

Haber/Mustafa Arslan

Hürriyet ve Yavuzselim mahalleleri için 6306 sayılı yasa uygulamasının startı verildi. Av. Recep Dursun, kanser virüsünün enjekte edilmeye başlandığı süreç olarak değerlendirdi ve vatandaşın göçe zorlanacağını ileri sürdü.

Rantsal dönüşümle Mücadele Derneği Başkanı Av. Recep Dursun yaptığı açıklamada; “16 dönümlük alanda TOKİ tarafından yapılacak daireler, enkaz bedeli karşılığında vatandaşlara teklif edilecek, kabul edenlere daire verilecek. Enkaz bedeli daire almaya yetmiyor ise uzun vadeli borçlandırılacak. Anlaşmayana da enkaz bedeli verilip evlerinin boşaltılması istenecek. Bu bölgedeki tapu tahsisi ile 2/B hak sahipleri mağdur olacak. Zira arsa bedellerini alamayacaklar. Tapuları olanlar da iki mahallede ilan edilecek riskli alan ya da rezerv alanı sebebiyle proje bütünlüğü bakımından kamulaştırılın hem arsa hem enkaz bedeli karşılığında TOKİ’nin yaptıkları evlerden almaları istenecek. Kabul etmeyenlere paralarını verip evlerini boşaltacaklar. Yani iki mahalle halkı yavaş yavaş yerlerinden edilecek. Hep söylediğimiz gibi, bu bölgeler boşaltılıp, vatandaşlar TOKİ binalarına sıkıştırılın ya da enkaz bedeli karşılığı gönderilip, boşaltılacak 1.600 dönüm alamda yüksek fiyatlı ranta dönük siteler yapılacak. Ancak Hürriyet ve Yavuzselim halkının çoğu bu sitelerde olamayacak. Yani sürgün ve göç yaşamı başlayacak. Kısaca her iki mahalle halkı ranta kurban edilecek. Oysa Kartal Belediyesi gibi fiili duruma göre parselasyon yapıp, herkesim kullandığım alanı, bedelini ödemiş olanlara bedelsiz, kısmen veya hiç ödememiş olanlara da emlak beyan değeri üzerinden tapuları verilmesi, mülkiyet sorunu çözüldükçe sonra da yerinde dönüşüm yapılması gerekir.” Dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.