Son dakika… İsrail’den Türkiye’ye küstah yanıt! Bu sözler kriz çıkartır…

Son dakika… İsrail’den Türkiye’ye küstah yanıt! Bu sözler kriz çıkartır…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Mescid-i Aksa'daki uygulamalarına yönelik tepkisine, İsrail'den yanıt geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Mescid-i Aksa'daki uygulamalarına yönelik tepkisine, İsrail'den yanıt geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, doğrudan Erdoğan'ın Mescid-i Aksa konusundaki sözlerini "temelsiz, çarpıtılmış ve saçma" olarak nitelendirerek, "Osmanlı imparatorluğu günleri geçti" ifadesini kullandı.

İsrail Dışişleri sözcülüğünün resmi Twitter hesabından yapılan ve Türkiye’yi hedef alan küstah açıklamada, “Erdoğan kendi ülkesinin zor sorunlarıyla ilgilense daha iyi olur” denildi.  Açıklamada, Kudüs’teki Müslümanlar’dan “azınlık” olarak bahsedildi ve  Kudüs’ün “Yahudilerin başkenti olduğu” öne sürüldü.

Açıklamada şöyle denildi; “Osmanlı İmparatopluğu günleri geçti. Kudüs geçmişte de, şimdi de, gelecekte de her zaman Yahudilerin başkenti olacaktır. Geçmişteki uygulamalardan çok farklı olarak, Kudüs'teki yönetim güvenliğe, serbestliğe, ibadet özgürlüğüne ve tüm azınlıkların haklarına saygılıdır. Cam saraylarda yaşayanlar, atılan taşlara karşı dikkatli olmalı”.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Osmanlı'nın elinden çıkmasıyla başlayan Kudüs'ün sıkıntılı günlerinin bölgede İsrail devletinin kuruluşuna yönelik hadiselerle birlikte adeta kâbusa dönüştü. Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişini zorlaştırmak için her türlü yola başvuran İsrail yönetiminin, işi Harem bölgesini Müslümanlara yasaklayarak fiili işgale kadar götürmesi bardağın taşmaya başladığının işaretidir” ifadesini kullanmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.