Son dakika haberi… AKP’de flaş istifalar… Erdoğan’dan sert açıklamalar…

Son dakika haberi… AKP’de flaş istifalar… Erdoğan’dan sert açıklamalar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Başkanı olduktan sonra sürekli parti teşkilatına 'görevi bıraksınlar...' mesajı gönderiyor. "Metal yorgunluğu var"...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Başkanı olduktan sonra sürekli parti teşkilatına 'görevi bıraksınlar...' mesajı gönderiyor. "Metal yorgunluğu var" 'tespiti' ile başlayan Erdoğan'ın açıklamaları dün de "defolu kişilerle bu iş yürümez" şeklinde devam etti. Mesajların sertliği her yeni açıklamada artıyor. Şu ana kadar ise 6 ilçe başkanı ve bir il başkanı istifa etti. İşte AKP'deki '2019 gerginliğinin' takvimi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan referandumunun ardından ‘partili cumhurbaşkanlığı’ hakkını kullanarak kurucusu olduğu AKP’ye döndü ve 21 Mayıs’ta ‘genel başkanlık koltuğuna’ oturdu.

Erdoğan “yeniden AKP Genel Başkanı” sıfatıyla yaptığı ilk açıklamada “Yeni bir döneme giriyoruz. Yeni ve çok daha büyük reformları hayata geçireceğiz” dedi. Erdoğan, “2019 seçimlerine hazırlık mesajı” olarak algılanan bu açıklamasının ardından, sık sık ‘parti teşkilatında yenilik’ açıklamasında bulundu. İşte o açıklamalar ve gelen tepkiler…

FOTO:İHA - Erdoğan partisinin grup toplantısında

 

30 MAYIS: METAL YORGUNLUĞU VAR

Erdoğan “AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı” olarak katıldığı partisinin ilk grup toplantısında ‘yenilenme’ açıklamasını yineledi. Erdoğan “Önümüzdeki süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Tüm bakanlarımızdan 180 günlük kısa vadeli bir eylem programı istedim.  Bu yıl sonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019’a hazırlanmamız gerekiyor” dedi.

FOTO:DHA - AKP'de il başkanları düzeyinde istifalar bekleniyor.

 

25 TEMMUZ:  ZARAR VEREN KARDEŞLERİMİZİ UYARIYORUM

Bu açıklamasının ardından parti içi toplantılarda sık sık “metal yorgunluğu” tanımlamasını telaffuz eden Erdoğan partisinin 25 Temmuz’daki grup toplantısında da bu tespitini bir adım öteye taşıdı ve “uyarıyı beklemeden gidin” dedi. Erdoğan, TBMM’deki grup toplantısında yaptığı açıklamada “Teşkilatlar, belediyeler eğer ‘bizim dava’ idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum. Biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı da atsınlar” dedi.

FOTO:İHA- Memleketi Rize'de konuşan Erdoğan, partisine yönelik 'defolular gitsin' çağrısı yaptı.

 

8 AĞUSTOS: DEFOLU KİŞİLERLE YÜRÜMEZ

Erdoğan, teşkilatına yönelik son ve en sert açıklamayı ise dün gece yaptı. Memleketi Rize’de konuşan Erdoğan, “Teşkilatlarımızın bir kısmında metal yorgunluğu emareleri gördüğümü çeşitli defalar dile getirdim. Büyük kongre sürecimizi de fırsat bilerek teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim yapmak durumundayız. Genel Başkan olarak bu konuda kararlıyım. Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanıma ve dinamizme sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz.  ‘Ben belediye başkanıyım’ havasından geçilmiyorsa yandık. ‘E ben bakanım’ yanından havasından geçilmiyorsa yandık. Yahu mütevazi ol. Öncelikle bizim AK Partililer olarak sapasağlam durmamız lazım. Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle bir mücadeleyi yürütemeyiz” ifadelerini kullandı.

6 İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ, ‘İL BAŞKANI DÜZEYİNDE’ SADECE BİR İSTİFA VAR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından ise gözler AKP teşkilatındaki ‘istifalara’ çevrildi. Hükümete yakın Star gazetesinde de dün AKP kadrolarındaki bu değişiklikle ilgili ilginç bir iddia yer aldı. Buna göre, AKP’de ilk etapta 5 il başkanının istifasını sunması istendi.  Değişimin bazı büyükşehirlerde de beklendiği ifade edildi. Ancak şu ana kadar il başkanı düzeyinde Bursa dışında bir istifa haberi gelmedi. Sadece 6 ilçe başkanı çeşitli gerekçelerle koltuklarına veda ettiler.

İşte onlardan bazıları;

22 HAZİRAN – Denizli Kale’ni AKP’li belediye başkanı Erkan Hayla partisinden istifa etti.

26 HAZİRAN – AKP İstanbul Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, istifa etti. Çakıroğlu istifa gerekçesi olarak;: Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’la yaşadığı sorunları gösterdi.

6 TEMMUZ -Çorum’da AKP Boğazkale İlçe Başkanı Sadık Aşık, Laçin İlçe Başkanı Mustafa Otluseki ve Oğuzlar İlçe Başkanı Alaattin Coşkun, görevlerinden istifa ettiler.

24 TEMMUZ –  AKP Kemer İlçe Başkanı Halit Çilengir, istifa ettiğini açıkladı.

6 AĞUSTOS – Geçtiğimiz hafta göreve getirilen AKP Erzurum Aziziye İlçe Başkanı Selim Alak istifa etti.

7 AĞUSTOS – AKP Bursa İl Başkanı Cemallettin Torun, parti genel merkezinde yapılan istişareler sonucu yeni kongrede il başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.