Sırtüstü yatmak bel ağrısı sebebi

Sırtüstü yatmak bel ağrısı sebebi

İstatistiklere göre toplumda çok yaygın görülen ve hemen hemen herkesin hayatının herhangi bir döneminde yaşadığı sağlık sorunlarının başında...





İstatistiklere göre toplumda çok yaygın görülen ve hemen hemen herkesin hayatının herhangi bir döneminde yaşadığı sağlık sorunlarının başında bel ve sırt ağrıları geliyor. Özellikle son yıllarda bel ve sırt bölgelerinde görülen ağrılardaki artışın en önemli nedeninin hareketsiz yaşam tarzı ve kilo artışı olduğunu vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı, “Bunun sonucu olarak bel ve sırt kasları zayıflayarak bel bölgesine binen yük artıyor. Bel ve sırt ağrısından korunmak, tedaviden çok daha kolay” dedi.



Değişik nedenlere bağlı olarak farklı bel ağrıları görülse de toplumda bel ağrılarının çoğunlukla bel fıtığından kaynaklandığının düşünüldüğünü söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı, “Oysa ki bel ağrılarının çok azı bel fıtığından kaynaklanır. Genellikle genç yaşlarda bir yerden düşme, ağır kaldırma veya spor yaparken ters bir hareket yapma gibi durumlarda aniden ortaya çıkan bel fıtığı, özellikle orta yaş ve üstünde hiçbir zaman tek başına görülmez” açıklamasında bulundu.




Ani başlayan bel ağrıları fizik tedavi ve istirahat gibi yöntemlerle düzelebiliyor



Genellikle ani başlayan bel ağrılarının çoğunun istirahat, ilaç tedavisi ve fizik tedavi gibi yöntemlerle tamamen düzelebildiğini belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı, “Ancak bu tür ağrıları olan bazı kimselerde de bu ağrı kronikleşerek çok daha uzun sürebiliyor ve fizik tedavi, ilaç veya istirahat gibi yöntemlerle düzelmeyebiliyor” dedi. Kronikleşen bel ve sırt ağrılarında ilaç ile korse kullanımı, enjeksiyonlar ve psikoterapi tedavi yöntemlerinin uygulanabildiğini anlatan Prof. Dr. Semih Akı, “Bel ve sırt ağrıları çok sık olmamakla cerrahi yöntemle de tedavi edilebiliyor. Hastaların ancak yüzde 2-5’inde cerrahi uygulanabiliyor” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Akı, evde, sokakta, ofiste ve uyurken bel ve sırt ağrılarından korunabileceğini belirtti.

 

EVDE



<>···············Otomobil kullanırken koltuğunuzu, dizlerinizin ve kalçanızın biraz yukarısında olacak şekilde ayarlayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.