Sınava girecek olanlara TEOG uyarısı!

Sınava girecek olanlara TEOG uyarısı!

Yaklaşan TEOG öncesi uzmanı öğrencilere sınav uyarısında bulundu. Sınav sürecinde ailelre de büyük görev düştüğü, öğrencilerin kendilerine güvenmeleri...

Yaklaşan TEOG öncesi uzmanı öğrencilere sınav uyarısında bulundu. Sınav sürecinde ailelre de büyük görev düştüğü, öğrencilerin kendilerine güvenmeleri gerektiği ifade edildi. 26-27 Nisan’da yapılacak olan TEOG sınavı öncesi Özel İlim Okulları Rehber Öğretmeni Merve Ünal Karakuş sınav öncesi velilere ve öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Rehber Öğretmeni Merve Ünal Karakuş yaptığı açıklamada; “Yoğun ve tempolu geçen uzun maratonun ardından beklenen TEOG sınavı gelmiş bulunmakta. Dönem boyunca çocuklar ile beraber aileler de sınav kaygısını ve stresini taşımaktadır. Stres ve kaygı her ne kadar vücudun savunma mekanizması olsa da aşırıya kaçılması ciddi sorunlar doğurabilir. Sınav esnasında artan kalp atışları, mide krampları, panik ve korku durumları çocukların sınava girememe, var olan bilgilerini kullanamama ya da sınavı yarıda bırakmak gibi sonuçları beraberinde getirir. Ailelere bu süreçte önemli görevler düşmekte; çocukların sınav öncesi stres yaratacak durumlardan uzak durmalarını sağlamak, sınav hakkında olumsuz konuşmamak, baskı yaratmamak, sınavın hayatın sonu olmadığı, onların kişiliğini ölçmediği, zor ve korkulacak bir sınav olmadığı empoze edilmeli, sonuç ne olursa olsun çocukların bu süreçteki gayreti ve çabası takdir edilmelidir. Çocuklar, unutmayın ki aldığınız sonuç yalnızca bir sınavın sonucudur. Hayatınızın ve karakterinizin bu sınavla ilgisi yoktur. Siz elinizden geleni yaptınız ve şimdi güzel geçecek olan sınava gireceksiniz. Kendinize güvenin ve kendinizden emin olun. Tüm sınava girecek olan öğrencilere başarılar diliyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.