Sigara her 6 saniyede bir kişinin hayatını yok ediyor!

Sigara her 6 saniyede bir kişinin hayatını yok ediyor!

  VKV Amerikan Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünden Dr. Elif Altuğ, sigarasız ve daha sağlıklı bir yaşama ulaşmak için sigarayı bırakmanın...

 

 

VKV Amerikan Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünden Dr. Elif Altuğ, sigarasız ve daha sağlıklı bir yaşama ulaşmak için sigarayı bırakmanın gerekliliği, sigara kullanımı ve yan etkileri hakkında bilgi verdi. Dr. Elif Altuğ, tütünün hiçbir şeklinin güvenli olmadığını, sigarasız ve daha sağlıklı bir yaşama ulaşmak için “sigaraya hayır” denmesi gerektiğini vurguladı.

 

Sigara içen her 10 kişiden 7’sinin sigarayı bırakmak istediğini söyleyen Dr. Elif Altuğ, “Sigarayı bırakmak zor gibi görünse de, olanaksız değildir. Her gün binlerce kişi sigarayı bırakır. Bıraktıktan sonraki ilk yarım saatte kalp atışı hızı düşer, 2 hafta içinde kalp krizi riski azalır, 1 yıl içinde akciğer fonksiyonları iyileşir ve 15 yıl içinde akciğer kanser riski sigara içmeyenler düzeyine geriler. Sigara bırakma isteği olan her içici bırakmayı denemelidir. Her deneme sigarayı bırakmaya bir adım daha yaklaştırır. Ayrıca sosyal anlamda topluma ve gençlere olumlu bir davranış şekli sunacak, ekonomik olarak da hem hastalık masraflarınız azalacak hem de sigara harcamanızı daha olumlu yönde kullanabileceksiniz,” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.