SEVİNDİREN GELİŞMELER

SEVİNDİREN GELİŞMELER

DARICA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN SEVİNDİREN GELİŞMELERDarıca Belediyesi, sokak hayvanları toplama ekibini, sokak hayvanları ile ilgili yapılacak...

DARICA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN SEVİNDİREN GELİŞMELER

Darıca Belediyesi, sokak hayvanları toplama ekibini, sokak hayvanları ile ilgili yapılacak projeleri Zabıta Müdürlüğü’ne devretti. Uzun zamandır Darıca’nın bir rehabilitasyon merkezi ve veterineri olmamasından ötürü buradaki hayvan severler büyük sıkıntılar yaşıyor. Yaralanmalarda, kazalarda ya Gebze Rehabilitasyon Merkezi’ne ya da Kandıra’ya gönderiliyor canlar. Bu da yolda kaybedilmelerine yol açıyor. Ayrıca farklı ilçelerde gönderdiğiniz canın takibi de çok zor oluyor.

Bu sıkıntıların yanında besleme odaklarının olmaması, su odaklarının olmaması, kedi evlerinin, yavruların bakım merkezlerinin olmaması da farklı sorunlara yol açıyor.

Son haftalarda Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile yeni bir oluşum olan GE-DAR’ın (Gebze-Darıca Hayvan Hakları Hareketi Topluluğu) ortak çalışmalarıyla Darıca’da ki sokak canları adına sevindirici gelişmeler olmakta. Öncelikle Bayramoğlu Balıkçı Barınağı ve Yelkenkaya’ya sokak hayvanları için besleme odakları yapılmakta. Çok kısa zaman içinde su odakları da yapılacak. Belirlenen yerlere konulan küçük kedi evlerinin işlevselliğini artırmak, onları gelebilecek köpek saldırıları gibi tehlikelerden korumak amaçlı etrafları tel örgü ile çevrilecek. Yapılan bu odakların varlığı ile karınları doyan canlarımızın, yiyecek arama amaçlı dolaşmaları, çöpleri karıştırmaları da bitmiş olacak.

Yapılan bu odaklarındaki su ve yiyecekler her gün düzenli olarak kontrol edilirse amacına ulaşmış olacak. Uzun zamandır beklediğimiz bir projenin gerçekleşmeye başlaması bizleri çok mutlu etti. Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne çok teşekkür ederiz. Bu çalışmalar, sokak hayvanlarımızın yoğun olduğu yerlerde yeni besleme odaklarının oluşturulması, parklara, sokaklara, gelen yaz mevsimiyle birlikte çoğalacak su sıkıntısı dolayısıyla su odaklarının yapılması, kısırlaştırılma çalışmalarına hız verilmesi gibi acil ihtiyaçlar konusunda da bizleri umutlandırdı.

Çok uzun zamandı için uyuır ihmal edilen Darıca’nın biriken ihtiyaçları karşısında yapılacak işler çok fazla. Fakat iyi niyetle yapılan başlangıçlar, bu eksiklerin giderilmemesi için hiçbir nedenin olmayacağını da bir kes daha ortaya koydu. Yaşam alanı bırakmadığımız canlarımızın hala bizlerden umudu var, onlara karşı yaptığımız tüm olumsuzluklara rağmen bizlerle yaşamak istiyorlar. Bu onlara yaptığımız bir lütuf değil. Bu bizim görevimiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.